στα κυπριακά κατεχόμενα, ο εποικισμός από την Τουρκία

από την Ε/κ εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΗΣ”

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Πούλα άνθρωπε από τα Άδανα, πούλα την περιουσία του Ε/Κ

Με τον Σενέρ Λεβέντ

05/03/2015

Ο άνθρωπος κατάγεται από την Τουρκία. Ήρθε και εγκαταστάθηκε εδώ με την οικογένειά του από τα Άδανα. Μετά το 1974. Ενώ στα Άδανα ήταν πατέρας μιας φτωχής οικογένειας, εδώ άνοιξε η τύχη του ξαφνικά. Ο Θεός του είπε μια φορά «άντε προχώρα δούλε μου». Και προχώρησε.Με σταθερά βήματα. Προσαρμόστηκε γρήγορα με το κλίμα στέποικοι ο νησί. Και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πήρε το μερτικό του από τη λεηλασία. Τουέποικοι έδωσαν είκοσι στρέμματα σε ένα από τα διαλεκτά χωριά της Αμμοχώστου. Πρώτα πήρε ένα «πιστοποιητικό κατοχής». Ύστερα τίτλο ιδιοκτησίας. Η περιουσία είναι ελληνοκυπριακή. Έτσι την απέκτησε ο άνθρωπος από τα Άδανα. Σπίτι, δουλειά και δάνεια όλα τζάμπα.Ο άνθρωπος είναι ένας ευτυχισμένος δούλος της ‘ευτυχούς ειρηνευτικής επιχείρησης’. Έφτιαξε και ένα σπίτι στα Άδανα με τα χρήματα που απέκτησε εδώ. Για να περνά τις διακοπές του. Άνοιξε και επιχείρηση στα παιδιά του. Αγόρασε αυτοκίνητα τελευταίο μοντέλο. Και τώρα έβγαλε προς πώληση τα είκοσι στρέμματα που κατέχει. Του προτείνουν εκατό χιλιάδες στερλίνες. Δεν δέχεται. Δεν πουλώ, λέει. έποικοι έποικοι «Θέλω λύση και ειρήνη σε αυτό το νησί», λέει σε όποιον τον ρωτήσει. Υπενθυμίζοντας ότι ψήφισε «ναι» στο σχέδιο Ανάν, αποδεικνύει πόσο πολύ υποστηρίζει τη λύση και την ειρήνη. Ήταν και αυτός, λέει, ένας από τους συμμετέχοντες σε εκείνα τα συλλαλητήρια των ογδόντα χιλιάδων ατόμων. Μάλιστα, δεν ξέχασε τον Τόμας Γουέστον, ο οποίος εμφανίστηκε στα συλλαλητήριά μας και χειροκροτούσε.

Ποιος είναι ο Ελληνοκύπριος, ο πραγματικός ιδιοκτήτης της περιουσίας; Πού να ξέρω; Αυτού την περιουσία πουλά ο άνθρωπος από τα Άδανα. Στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στη Μόρφου πουλάει και ο άνθρωπος από την Τραπεζούντα. Και ο άνθρωπος από την Αλεξανδρέττα. Σε αυτό το νησί ο καθένας είναι ελεύθερος να παίρνει τίτλο ιδιοκτησίας για περιουσία που ανήκει σε άλλον και να την πουλά. Δεν θεωρείται κλοπιμαία περιουσία! Αφού η επιχείρηση είναι ευτυχής επιχείρηση. Τους είπαν ‘να είστε ευτυχισμένοι’. Επιτρέπεται η λεηλασία. Αν κάποιος από τα Άδανα πωλεί την περιουσία ενός Ελληνοκύπριου από την Αμμόχωστο, κάποιος από την Τραπεζούντα ή την Αλεξανδρέττα πωλεί την περιουσία του Ελληνοκύπριου από την Κερύνεια! Δεν είναι η λεηλατημένη πίτα του Χασάν, αλλά του Γιάννη.

Τι είπες αδελφέ; Υπάρχει ένα σύστημα δικαίου και δικαιοσύνης στον βορρά; Τι δίκαιο, τι δίκαιο. Μια κοινωνία που αποκαλεί «σύστημα δικαίου» ένα «σύστημα κλεψιάς»! Κλέβει και χορεύει εδώ και σαράντα χρόνια. Και δεν του αρέσει η τιμή που πιάνει όταν πωλεί την ελληνοκυπριακή περιουσία. Οι πιο ευτυχισμένοι κλέφτες του κέποικοι όσμου. Ζουν εδώ. Εδώ, ανάμεσά μας. Μήπως χωρίς λόγο κάθε 20 του Ιούλη φυλάνε σκοπιά την αυγή στις ακτές της Κερύνειας;

Η σημαία στο βουνό δεν φτάνει για να σκεπάσει τις βρομιές. Εδώ έποικοι και σαράντα χρόνια κάνουμε πικνίκ πάνω στους νεκρούς που σκοτώσαμε και θάψαμε μέσα στο χώμα. Εδώ και σαράντα χρόνια ζούμε πάνω στα χώματα που πήραμε από άλλους με τη βία των όπλων. Και ακόμα δεν καταλαβαίνετε γιατί δεν μπορούμε να δούμε χαΐρι για κάποιο λόγο; Είναι καταραμένο το χώμα αυτό. Μόνο οι διάβολοι μπορούν να κάνουν γιορτές σε αυτά τα χώματα. Οι διάβολοι που εισχώρησαν στην ψυχή μας το 1974. Και δεν ξαναβγήκαν από εκεί μέσα.

Μήπως εμείς θέλουμε λύση και ειρήνη; Τι λύση; Τι ειρήνη; Όλοι σας λέτε ότι τα πήραμε με αίμα και δεν τα δίνουμε πίσω. Πούλα φίλε από τα Άδανα, πούλα. Πούλα την περιουσία του Ελληνοκύπριου. Μην ζητάς λίγα γι’ αυτήν. Ζήτα πολλά. Πούλα την εσύ αυτήν. Να της πουλήσω και εγώ τη μάνα. Της χώρας του μαστροπού!

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/07/%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%ba%cf%85%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%87%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.