καταδίκη της Ελλάδας να παραμείνει χώρος φυλακής μεταναστών

Τους “σαφείς κανόνες” των συμφωνιών Δουβλίνο Ι και ΙΙ επικαλείται η αυστριακή κυβέρνηση προκειμένου να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο προώθησης (όπως ονομάζουν στη γλώσσα της εξουσίας το “τσουβάλιασμα) μεταναστών στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη. Μάλλον εννοώντας αυτά που δεν έννοεί όταν τα λέει, η ελληνική κυβέρνηση η υπουργός εξωτερικών με γνήσιο ρατσισμό απειλεί πως «αυτοί οι πρόσφυγες θα σταλούν αυτόματα πίσω στην Ελλάδα και κατόπιν μπορούμε να υψώσουμε τα σύνορα, όπως και θα το κάνουμε… Μπορούμε να υψώσουμε τα σύνορα, όπως και θα το κάνουμε».

Προς τα παρόν μιλούν με ελάχιστους απέναντί τους. Είναι καιρός να αρχίσει να γίνεται πιο κατανοητό από τον κόσμο ότι η συμφωνίες Δουβλίνο πρέπει να καταργηθούν και πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα. Αλλά πρωτίστως οφείλουμε να ενισχύσουμε ό,τι κινήματα αντίστασης υπάρχουν στις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Για να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν και να ζουν αξιοπρεπώς. Αλλά όποιοι έρχονται να έχουν δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης. Για τις χώρες που ρήμαξαν τις χώρες τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/11/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%87%cf%8e/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.