ο σιωνιστής δήμιος

[vsw id=”” source=”google” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο προκαλεί η πρόταση του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, για αποκεφαλισμό των Αράβων του Ισραήλ, «που δεν είναι πιστοί στην πατρίδα».

Ο Λίμπερμαν, που είναι υποψήφιος πρωθυπουργός στις επερχόμενες εκλογές, ηγούμενος του υπερεθνικιστικού Ισραήλ Μπεϊτένου, έκανε τη δήλωση βόμβα, κατά τη διάρκεια ομιλίας ενώπιον των ψηφοφόρων του.

«Θα ήθελα να πω …νομίζω ότι όσοι είναι μαζί μας πρέπει να πάρουν ό,τι επιθυμούν, αλλά για όσους είναι εναντίον μας, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πρέπει να πάρουμε ένα τσεκούρι και να τους κόψουμε τα κεφάλια. Δεν θα επιβιώσουμε διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά ο Λίμπερμαν.

Αν και οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν πολύ κοντά στα ποσοστά με τους κεντροαριστερούς, ο Νετανιάχου είναι πολύ πιθανό να ανανεώσει την πρωθυπουργική θητεία του, καθώς δεν αναμένεται να δυσκολευτεί για να δημιουργήσει συμμαχία με τα κόμματα της δεξιάς.

Πρόκληση για τα παραδοσιακά κόμματα της χώρας αποτελεί το κοινό ψηφοδέλτιο υποψηφίων αραβικής καταγωγής, που έρχεται τρίτο στις προτιμήσεις σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Copyright © 2015 euronews

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/11/%ce%bf-%cf%83%ce%b9%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.