Η ισπανική κυβέρνηση, εκπρόσωπος των γερμανικών συμφερόντων

Η κατάσταση στην Ισπανία και το πολιτικό σύστημα

————————————

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να λέει “πρώτα δώστε μου λεφτά και μετά θα κάνω αυτό που θεωρώ εγώ σωστό”. Πρέπει να ενεργεί όπως όλος ο κόσμος». Η φράση αυτή αντανακλά την άποψη του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος επιμένει στη σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη.

Σε δηλώσεις του σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι επέμεινε ότι είναι ανάγκη η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρώπης. «Δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, ούτε για την Ελλάδα, ούτε για το σύνολο των Ευρωπαίων. Όμως ναι, θα ήθελα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όπως κάνουμε όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε την Ελλάδα αλλά πρέπει και αυτή επίσης να βοηθήσει τον εαυτό της, λαμβάνοντας αποφάσεις όπως έκαναν και άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε ο Ισπανός ηγέτης.

Ερωτηθείς για την άποψη ότι σε περίπτωση GRexit θα δημιουργηθεί φαινόμενο ντόμινο στην Ευρώπη, ο Ισπανός πρωθυπουργός σχολίασε ότι «η Ισπανία έχει ήδη ξεπεράσει το χειρότερο μέρος της κρίσης», ενώ, όπως είπε, σε αντίθεση με την Ελλάδα η χώρα του «αναχρηματοδοτείται πλήρως από τις αγορές κεφαλαίων».

Τέλος, θεωρεί «σφάλμα» τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι ο Βόγφγκανγκ Σόιμπλε επιδεινώνει τις διμερείς σχέσεις, λέγοντας πως «δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή ανταλλάσσοντας χτυπήματα με τους άλλους. Τα πράγματα διευθετούνται με τον διάλογο».

Η επιθετική στάση που έχει κρατήσει από την αρχή ο Ισπανός πρωθυπουργός απέναντι στην Ελλάδα έχει εξηγηθεί συνοπτικά από την ισπανική «El País»: «Ο Ραχόι κι η ομάδα του γνωρίζουν σαφώς πως ό,τι κερδίσει ο Τσίπρας θα κεφαλαιοποιηθεί αμέσως από το Podemos, εν είδει ‘φαινομένου-καθρέπτης”».

ΠΗΓΗ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/17/%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b3/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.