ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ

από το άθενς ιντιμέντια

Με πρωτοβουλία της συνέλευσης No Lager Θεσσαλονίκης, ένα λεωφορείο και 3 αυτοκίνητα με αλληλέγγυους/ες από Θεσσαλονίκη και Δράμα συγκεντρωθήκαμε χτες Σάββατο 4 Απρίλη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στο Παρανέστι, όπου από τις 23 Μάρτη βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία πείνας μεταναστών.

Για πάνω από δύο ώρες ανταλλάσσαμε συνθήματα με τους φυλακισμένους, στήσαμε μικροφωνική με γεννήτρια και δεχόμασταν και στέλναμε μηνύματα με μπάλες ποδοσφαίρου.

Η απεργία πείνας έχει ήδη αρχίσει να πετυχαίνει αποτελέσματα. Τις προηγούμενες ημέρες γύρω στους 40 ανήλικους που είχαν απειλήσει ότι θα ξεκινήσουν κι αυτοί απεργία πείνας αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι επίσης μετανάστες που είχαν προβλήματα υγείας (πριν την απεργία πείνας δεν είχαν καν εξεταστεί από γιατρό…). Οι απεργοί πείνας έχουν μεγάλη αποφασιστικότητα, ωστόσο η φυσική τους κατάσταση δεν είναι καλή, αφού έτσι κι αλλιώς ήδη υποσιτίζονταν, καθώς από το καλοκαίρι έχουν κοπεί τα κονδύλια για τη σίτηση των κρατούμενων μεταναστών, γι’ αυτό δεν προκαλεί έκπληξη ότι πάνω από τους μισούς τις τελευταίες ημέρες σταμάτησαν την απεργία πείνας, (αφού προφανώς κανένας τους δεν είχε κάνει προετοιμασία για την απεργία πείνας, εκτός αν ως προετοιμασία εννοούμε το γεγονός ότι υποστίζονταν από πριν…).

Όπως μας είπαν όσοι συνεχίζουν, ο λόγος που αντέχουν ακόμα την απεργία πείνας παρά την κακή τους κατάσταση είναι η αλληλεγγύη από έξω, καθώς σε προηγούμενες περιπτώσεις που έκαναν απεργία πείνας δεν το είχε μάθει κανείς. Μια ακόμα ένδειξη της επιτυχίας της απεργίας πείνας είναι ότι στο στρατόπεδο κρατούνταν εμφανώς λιγότεροι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχαμε συγκεντρωθεί ξανά έξω από το κέντρο κράτησης. Εμφανής ήταν επίσης η αλλαγή της στάσης των μπάτσων απέναντι στους αλληλέγγυους, αφού δεν επέτρεψαν την είσοδο σε κανέναν εκτός δικηγόρων, λέγοντάς μας να υποβάλουμε αίτηση στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Αθήνα και θα μας απαντήσουν σε 10 μέρες(!!!). Επίσης, σε εφαρμογή της δήλωσης Πανούση ότι “τα κέντρα κράτησης μπορεί να χρειαστεί να ξαναγεμίσουν”, σε μια πτέρυγα βρίσκονταν καινούργιοι κρατούμενοι μετανάστες από το Αφγανιστάν.

Μέχρι την απελευθέρωση και του τελευταίου μετανάστη!

Χαρτιά στους μετανάστες, κλωτσιές στους ρατσιστές!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/04/05/%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%83-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%b5/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.