για την απελευθέρωση των συλληφθέντων τούρκων αγωνιστών

από το άθενς ιντιμέντια

25 Απρίλη, στην Φρανκφούρτη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία για την απελευθέρωση των συλληφθέντων τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ στην Γερμανία, Ελβετία, Παρίσι και Αθήνα. Στην συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν οι οργανώσεις: AGİF, Alman antifaşistler, TATORT Kürdistan, DKP, MLPD, Kızıl Yardım, Sosyalist Sol, ADHF, Dersim İnisiyatifi, NAVDEM, BİRKAR, AABF, Sürgünler Meclisi, Yaşanacak Dünya.

Η συγκέντρωση που ξεκίνησε στη 1:00 μ.μ. μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανφούρτης, άνοιξε με χαιρετισμούς των εκπροσώπων των οργανώσεων που συμμετείχαν ανάμεσα στα συνθήματα που φώναζαν οι συγκενΣτις τρωμένοι: «Τώρα είμαστε όλοι ΑΤΙΚ», «Απελευθέρωση των συλληφθέντων», «Ζήτω η επαναστατική Αλληλεγγύη».

Ο εκπρόσωπος της AVEG-KON στην ομιλία του είπε: «Η επίθεση στην ΑΤΙΚ είναι μια επίθεση που έγινε σε όλους μας, θα είμαστε κοντά στην ΑΤΙΚ με όλες μας τις δυνάμεις».

Από το MLPD: «Διαμαρτυρόμαστε για την αστυνομική τρομοκρατία και τις συλλήψεις των μελών της ΑΤΙΚ. 30 χρόνια αγωνιζόμαστε μαζί με την ΑΤΙΚ για τα δημοκρατικά δικαιώματα, θα υπερασπιστούμε τους συντρόφους της ΑΤΙΚ. Θα εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο».

Από το DKP: «Καταδικάζουμε τις συλλήψεις των μελών της ΑΤΙΚ και την αστυνομική τρομοκρατία. Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε από κοινού ενάντια στον νόμο 129».

Στις 2:00 μ.μ. περισσότεροι από χίλιοι αγωνιστές προχώρησαν σε μια μαζική πορεία με παλμό, φωνάζοντας με μια φωνή τα συνθήματα «Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες», «ΑΤΙΚ αντιστάσου, οι επαναστάτες είναι μαζί σου», «Κάτω ο νόμος 129», «Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη».

Χαιρέτησαν και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες της ΑΤΙΚ εκπρόσωποι από τη NAV-DEM και την ABDEM.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας Metin Ayçiçek που έκλεισε την εκδήλωση με τα παρακάτω λόγια: « Όλοι είμαστε ΑΤΙΚ, κάνω έκκληση στα ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης. Μας είδατε στην Κομμούνα του Παρισιού και τελευταία στο Κομπάνι. Δεν θα υποχωρήσουμε από την επαναστατική πάλη. Θα σας νικήσουμε! Θα ακυρώσουμε τις επιθέσεις στην ΑΤΙΚ. Η επαναστατική αλληλεγγύη των λαών, η κοινή τους στάση θα σας αναγκάσει να αποσύρετε την πολιτική απόφαση για την επίθεση στην ΑΤΙΚ. Δεν θα σταματήσουμε, θα μας βρίσκεται μπροστά σας, μέχρι να απελευθερωθούν οι 12 φυλακισμένοι σύντροφοί μας. ΖΗΤΩ Η ΑΤΙΚ!».

http://www.atik-online.net/

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/04/28/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b7%cf%86%ce%b8%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%89/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.