Η Γενοκτονία των Γεζιτών γυναικών

αναδημοσίευση

Τα μέλη της Περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Κοινοβούλιο, ζήτησαν επισήμως την αναγνώριση της γενοκτονίας των Γεζιτών γυναικών και την αναγνώρισή της, στη Σύνοδο Κορυφής στη Διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών του Κουρδιστάν στο Κοινοβούλιο, συμμετείχε πρόσφατα στη Διάσκεψη Κορυφής της Κωνσταντινούπολης. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Ιβάρ Ιμπραήμ, απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες από 43 χώρες, στις 11 Μαΐου, καλώντας τους να εργασθούν προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης της γενοκτονίας.

Ο Ιμπραήμ κατά την επιστροφή του στο Κουρδιστάν, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, ότι «η αντιπροσωπεία του Κουρδιστάν, είχε την ευκαιρία να εξηγήσει την κτηνωδία του Ισλαμικού Κράτους κατά των Γεζιτών γυναικών καθώς και την παρούσα κατάσταση των επιζώντων Γεζιτών γυναικών». «Η αντιπροσωπεία μας ζήτησε από τις συμμετέχουσες χώρες να παραδώσουν την υπόθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να αναγνωρισθεί διεθνώς η γενοκτονία των Γεζιτών γυναικών. «Και οι 43 χώρες υποσχέθηκαν να στηρίξουν την υπόθεση», πρόσθεσε ο βουλευτής. Μετά την πτώση της Μοσούλης στους εξτρεμιστές του Ισλάμ, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στους Γεζίτες στην περιοχή του Σινιάρ. Δολοφόνησαν εκατοντάδες, απήγαγαν τις γυναίκες και ανάγκασαν άλλες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι απαχθείσες γυναίκες έγιναν αντικείμενα του σεξ από τους τζιχαντιστές και άλλες αναγκάστηκαν να παντρευτούν τζιχαντιστές με την επιλογή ‘γάμος ή θάνατος’. Οι Γεζίτες είναι μια εθνοτική ομάδα του Ιράκ και αποτελεί θρησκευτική μειονότητα που έχει μπει στο στόχαστρο των φανατικών ισλαμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ με το χαρακτηρισμό ότι ‘λατρεύουν το διάβολο’.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/05/16/%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%ce%b6%ce%b9%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.