όταν η τραγωδία συναντιέται με την τέχνη

Σκιές των μεταναστών

Θα μπορούσαν να είναι ορειβάτες που επιστρέφουν αποκαμωμένοι και ευχαριστημένοι από την εμπειρία τους στα βουνά και στα ποτάμια ή να ξεκινάνε με το πουρνό για να πάνε σε κάποια κορφή. Όμως είναι μετανάστες και πρόσφυγες στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ που προσπαθούν να φτάσουν εκεί που είναι ανεπιθύμητοι. Στην κεντρική και δυτική Ευρώπη. Η συνέχεια είναι μάλλον απογοητευτική: τους επιστρέφουν πίσω. Και ξανά μανά το ίδιο.

Πρόκειται για φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη για το πρακτορείο REUTERS: Καθημερινά εκατοντάδες Σύροι και Αφγανοί προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα για να περάσουν στην Ελλάδα και από εκεί σε κάποια από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης. Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω από τους συνοριοφύλακες.

Η τραγωδία, όταν συναντά την τέχνη της φωτογραφίας και μπερδεύει…

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/05/17/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b4%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ad%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%ad%cf%87/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.