χειροτερεύουν οι σχέσεις Αλβανικού και Ελληνικού κράτους

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δυο χωρών και ακόμα δεν έχουν φανεί φωνές λογικής και συναδέλφωσης των λαών. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην σύμπραξη Αλβανίας-Τουρκίας σε μια φάση όπου προβάλλει έντονα η μεγάλη ιδέα της Αλβανίας τόσο από το καθεστώς Έντι Ράμα όσο και από ανεπίσημους παράγοντες στο Κόσοβο και της αλβανικής μειονότητας στην ΠΓΔΜ κάτω από την σιωπηρή υποστήριξη των ΗΠΑ. Το καθεστώς στην Τουρκία φαίνεται ότι επιδιώκει μια συνολική περικύκλωση προς την Ελλάδα αφού την ίδια περίοδο αμφισβητούνται τόσο τα θαλάσσια όσο και τα χερσαία σύνορα κατά τα πρότυπα που έχει ορίσει η κυβέρνηση της Άγκυρας. Η συνάντηση του Ερντογάν με το κόμμα των τσάμηδων PDIU πέρα από το συμβολισμό για την υποστήριξη των διεκδικήσεων της “μεγάλης Αλβανίας” προς το Νότο επιβεβαίωνει αυτήν την εξέλιξη.

Όσο είναι καιρός, πρέπει να βγούμε όσοι είμαστε ενάντια στις εξελίξεις αυτές, που δρομολογεί ο ιμπεριαλισμός για τη νέα οικοπεδοποίηση των Βαλκανίων. Ενάντια στον πόλεμο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/05/19/%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%8d%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%ba/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.