Τουρκία: δολοφονία μέλους του κουρδικού κόμματος

Σοκ προκαλεί η δολοφονία οδηγού προεκλογικού οχήματος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP χθες το βράδυ στην πόλη Μπιγκόλ της Τουρκίας, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος και σκότωσαν τον οδηγό. Tις τελευταίες εβδομάδες έγιναν δεκάδες επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος χωρίς όμως θύματα.

Χθες το βράδυ επίθεση δέχτηκαν και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ από ομάδα του φιλοκουρδικού κόμματος στο Μπιτλίς της ανατολικής Τουρκίας, όπου βρίσκεται κυρίως κουρδικός πληθυσμός. Η επίθεση έγινε εναντίον του κονβόι αυτοκινήτων του ΑΚΡ που πήγαινε σε συγκέντρωση του κόμματος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο στελέχη του κόμματος ελαφρά.

Πάντως το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει και τώρα το κυβερνών κόμμα κατηγορεί τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης για ανίερη συμμαχία. Ο Δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκσέκ σε τηλεοπτική εκπομπή χθες το βράδυ κατηγόρησε το Ρεπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP) και το φιλοκουρδικό ΜΗΡ ότι μαζί θα κάψουν το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ και την τουρκική σημαία και θα στήσουν το άγαλμα του Αμπτουλάχ Οτσαλάν. Τα τρία κόμματα θα κάνουν συμμαχία, είπε ο Γκιοκσέκ.

Σε αυτές τις εκλογές η μεγάλη μάχη θα δοθεί μεταξύ του ΑΚΡ και του HDP γι αυτό και η κόντρα μεγαλώνει όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/04/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ba/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.