21 νεκροί, 124 τραυματίες…έτσι τηρεί τη Συμφωνία του Μινσκ η ουκρανική πλευρά. Βομβαρδίζονται και ελληνικά χωριά!

21 νεκροί, 124 τραυματίες…έτσι τηρεί τη Συμφωνία του Μινσκ η ουκρανική πλευρά. Βομβαρδίζονται και ελληνικά χωριά!

21 νεκροί και 124 τραυματίες μόνο τις τελευταίες 48 ώρες από τις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού. Αυτός είναι ο απολογισμός για τον λαό του Ντονμπάς που δέχεται νέο κύμα επιθέσεων απ’ τον ουκρανικό στρατό.

Ο ουκρανικός στρατός, χωρίς να δεχτεί καμία πρόκληση, επιτίθεται σχεδόν σε όλο το μήκος της συνοριακής γραμμής μεταξύ Ουκρανίας και Λαϊκών Δημοκρατιών κουρελιάζοντας τη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ που υπογράφτηκε τον Φλεβάρη.

Συγκεκριμένα επιθέσεις του ουκρανικού στρατού μέχρι χθες διεξάγονταν στους οικισμούς Μαρίνκα, Κρασνογκόροβκα και Πέσκι λίγα χιλιόμετρα έξω απ’ την πόλη του Ντονιέτσκ ενώ βομβαρδίστηκε πληθώρα χωριών από την Αζοφική θάλασσα έως την περιοχή του Λουγκάνσκ στο βορρά. Στην κωμόπολη Τελμάνοβο της ΛΔ Ντονιέτσκ ένα ακόμη νεκρό παιδί προστέθηκε στη λίστα των αθώων θυμάτων απ’ τα τυφλά χτυπήματα του ουκρανικού στρατού (http://dnr-news.com/dnr/21224-pri-obstrele-telmanovo-ukrainskimi-silovikami-pogib-rebenok.html)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κωμόπολη Τελμάνοβο με πάνω από 5.000 κατοίκους έχει 64% ελληνικό πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 2010. Εμείς αναρωτιόμαστε αν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει κάτι προκειμένου να προστατέψει την ελληνική μειονότητα που ζει στο Ντονμπάς απ’ την επιθετικότητα του ουκρανικού στρατού…
Ξαναθέτουμε το ζήτημα της νοσηλείας στρατιωτών του ουκρανικού στρατού και της φασιστικής Εθνικής Φρουράς σε ελληνικά νοσοκομεία. Απαιτούμε να ακυρωθεί τώρα η συμφωνία ελληνικής-ουκρανικής κυβέρνησης για παροχή βοήθειας προς τη δεύτερη. Δεν είναι δυνατόν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείας της χώρας αυτοί που χθες βομβάρδιζαν και αύριο θα ξαναβομβαρδίσουν τα χωριά και τις κωμοπόλεις της ελληνικής μειονότητας  (φυσικά και των υπολοίπων κατοίκων) του Ντονμπάς. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σ’ αυτό το έγκλημα! 

Δείτε εδώ κάποιες λίγες εικόνες απ’ τις καταστροφές οικιστικών περιοχών που προκαλούν οι βομβαρδισμοί του ουκρανικού καθεστώτος:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EwzxDog–XY[/youtube]

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να πάρετε μια εικόνα της καθημερινότητας των παιδιών του Ντονμπάς. Πολιτοφύλακες της ταξιαρχίας «Πρίζρακ» στην πόλη Αλτσέφσκ, του Λουγκάνσκ κάνουν μάθημα σε παιδιά δημοτικού για το πώς να αποφεύγουν νάρκες ή οβίδες που θα βρουν τυχόν μπροστά τους ενώ τους προσφέρουν και μαθήματα πρώτων βοηθειών σε περίπτωση τραυματισμού κάποιου συμμαθητή ή συγγενή τους.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EwzxDog–XY[/youtube]

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/07/21-%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%af-124-%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b5%cf%82%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.