Οι σήραγγες των Παλαιστινίων με την Αίγυπτο θα κλείσουν

αναδημοσίευση

Τον επόμενο μήνα, ο αιγυπτιακός στρατός, σκοπεύει να εκκενώσει δεκάδες χιλιάδες σπίτια στη Ράφα, προκειμένου να επεκτείνει την ουδέτερη ζώνη μεταξύ του κράτους και της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, σχεδιάζεται η επέκταση της ουδέτερης ζώνης κατά μήκος των συνόρων, κατά μισό χιλιόμετρο, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου που γίνεται με τις σήραγγες που ανοίγουν οι Παλαιστίνιοι μεταξύ της Γάζας και του Σινά.

Στρατιωτικές πηγές στο Σινά, ανέφεραν το περασμένο Σάββατο, ότι λόγω του μεγάλου μήκους των σηράγγων, η Αίγυπτος προτίθεται να συνεχίσει τη διεύρυνση της νεκρής ζώνης και θα ανοίξει και ένα κανάλι σε αυτήν.

Πρόσφατα ο αιγυπτιακός στρατός ανακάλυψε μια σήραγγα λαθρεμπόρων που είχε μήκος μισό χιλιόμετρο και έβγαινε βαθιά στο έδαφος της χερσονήσου του Σινά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τις σήραγγες αυτές μετακινούνται εξτρεμιστικές ομάδες που προβαίνουν σε τρομοκρατικές πράξεις στο Σινά.

Τον περασμένο Οκτώβριο περισσότεροι από 30 Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ισλαμιστές που διήλθαν στη χερσόνησο.

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν κατηγορήσει τη Χαμάς, για άμεση ανάμειξη στο σχεδιασμό των επιθέσεων κατά των αιγυπτιακών θέσεων στο Σινά και για έκθεση σε κίνδυνο της πολιτικής σταθερότητας στην περιοχή.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/10/%ce%bf%ce%b9-%cf%83%ce%ae%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%af/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.