ο νότιος τουρκικός διάδρομος

Επιβεβαιώνονται όσοι αναλυτές μιλούν για το νότιο διάδρομο της Τουρκίας ο οποίος ξεκινά από τα σύνορά της με τη Συρία. Στην περίπτωση αυτή χτίζει τον στρατιωτικό της θύλακα στο Κατάρ τον οποίο ευελπιστεί πως θα ενώσει με τους αντίστοιχους στη Συρία μετά την εξαγγελόμενη επέμβασή της να ενισχύσει, μαζί με τις ΗΠΑ, το ήπιο Ισλάμ. Βέβαια το πόσο ήπιες είναι οι φανατικές ομάδες της Συρίας (τύπου Νούσρα κλπ) τις οποίες ενισχύει με γνωστούς παρακρατικούς τρόπους, είναι ένα ζήτημα που μάλλον προς το παρόν δεν φαίνεται να ανησυχεί πολλούς στην Τουρκία.

αναδημοσίευση

 

Η Τουρκία ετοιμάζεται να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στον Κόλπο. Η στρατιωτική βάση θα βρίσκεται στο Κατάρ και θα στεγάσει ένα μέρος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, επίγειες δυνάμεις και ειδικές δυνάμεις.

Αυτό αναφέρεται από την «Blacksea News» που επικαλείται δημοσίευμα, στη ρωσική, της γεωργιανή ‘Novosti’.

Το δημοσίευμα επικαλείται τη ‘Resmî Gazete’, επίσημο όργανο της τουρκικής κυβέρνησης.

Όπως σημειώνεται, στόχος της νέας στρατιωτικής βάσης είναι η βοήθεια της Τουρκίας,  στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

Λεπτομέρειες για τη σύναψη της σχετική συμφωνίας με το Κατάρ δεν αναφέρονται.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/10/%ce%bf-%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.