για το όνομά της

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Μεχμέτι, εταίρος της κυβέρνησης Γκρουέφσκι στην πΓΔΜ φαίνεται προς το παρόν να στηρίζει την κυβέρνηση στη βάση, όμως, της αποδοχής των διεθνών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Η υπόθεση του ονόματος της χώρας φαίνεται να είναι, στην παρούσα στιγμή, το δευτερεύον ζήτημα αλλά στην αναβροχιά της κρίσης όλα επικαιροποιούνται. Εξάλλου αναμιγνυόμενος με το διεθνές ζήτημα της ονομασίας προβάλει ως παράγοντας σταθερότητας. Το όνομα όμως όπως το καταλαβαίνει ο καθείς δεν είναι απλά ένα ζήτημα, αλλά η κόκκινη γραμμή μέρους του πολιτικού συστήματος το οποίο εκπροσωπεί επίσημα το σλαβικό πληθυσμό της διπλανής μας χώρας. Κάθε υπόμνηση του ζητήματος σε μια τέτοια εποχή φαίνεται ότι υπαγορεύει την περεταίρω ένταση της κρίσης ειδικά όταν η αλβανική πλευρά που στηρίζει την κυβέρνηση αποφαίνεται μάλλον σε μια διαπραγμάτευση. Τα σχέδια του διαμελισμού των Βαλκανίων παραμένουν ως έχουν. Ο κάθε παράγοντας κρατάει τα μπόσικα. Ο Αλί Μεχμέτι μάλλον μιλάει έχοντας υπόψη του όχι το άμεσο μέλλον.

Οι αντιφάσεις πάνω στις οποίες έχει δομηθεί η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” είναι και αυτές στις οποίες βασίζεται η επέμβαση των διεθνών μηχανισμών. Ο Αλί Μεχμέτι, “ήρωας” των συγκρούσεων αλβανών και σλάβων, προ 15ετίας που είχε κατάληξη τη συμφωνία της Οχρίδας δεν είναι παρά ένας κρίκος που υποσκάπτει έντεχνα τη σταθερότητα, στο όνομά της. Υπαλληλάκος αναλώσιμος αλλά χρήσιμος.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/12/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%8c%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.