Ο πολιτισμός στον Άγιο Παντελεήμονα λέγεται “Δίστομο”

Την Πέμπτη 28/6/2015 κατευθυνθήκαμε στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα για να ανοίξουμε άλλη μια φορά τη παιδική χαρά. Στην είσοδο, (της παιδ. Χαράς) όπου μας περίμεναν καρτερικά δεκάδες μικρά παιδιά όπως και γονείς με καροτσάκια, διαπιστώσαμε ότι αλυσίδα και λουκέτο είχαν αντικατασταθεί. Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι – γονείς άρχισαν να διαμαρτύρονται ” πως είναι δυνατόν να κάνουν κάτι τέτοιο – υπάρχει πρόβλημα να παίζουν τα παιδιά μας στις κούνιες και άλλαξαν πάλι το λουκέτο ;”
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι παλιότερα η παιδική χαρά είχε γίνει το επίκεντρο της πολίτικης προπαγάνδας των νεοναζί της χρυσής αυγής που προσπαθούσαν με τη φασιστική τους ρητορεία να παρουσιάσουν ως εχθρούς ντόπιους και μετανάστες που χρόνια τώρα ζουν στην ευρύτερη περιοχή του αγ. Παντελεήμονα.
Από τη μεριά του ο Δήμος Αθηναίων παρενέβη μονάχα την εποχή που κυνηγούσε ψήφους σε μια προσπάθεια να τονώσει το αντιρατσιστικό του προφίλ με κινήσεις που δημιουργούσαν πόλωση και στην ουσία δεν βοήθησαν καθόλου την γειτονιά. Αναλύοντας ελάχιστα τα γεγονότα μπορεί κάποιος να βγάλει το συμπέρασμα ότι το κοινωνικά ριζώματα του αντιφασιστικού στεκιού Δίστομο έχουν ενοχλήσει κάποιους. Να θυμίσουμε ότι τη τρίτη 26/5 από ανώνυμο τάχα τηλεφώνημα, έγινε εξακρίβωση στοιχείων από τους μπάτσους στους συντρόφους που περιφρουρούσαν την παιδική χαρά.

Ετσι και μια και ειμαστε κατα της οποιας μοργης αναθεσης και υπερ της αμεσης δρασης αφαιρέσαμε το καινούργιο λουκέτο και ανοίξαμε εκ νέου τον παιδότοπο του αγ Παντελεήμονα στα παιδια που ειναι και οι φυσικοι του δικαιουχοι.
Ενημερώνουμε τους τυχών “περίεργους”, δήθεν ” κατοίκους Αγ. Παντελεήμονα “, κοινώς αγανακτισμένους φασίστες. αλλά και τους φίλους τους, που ενοχλούνται από τη παρουσία των παιδιών μέσα σε μια παιδική χαρά, ότι δεν μας πτοούν και μας πεισμώνουν παραπάνω.

Η παιδική χαρά είναι για τα παιδιά και θα μείνει στα παιδιά
Πίσω φασίστες ανθρωποφύλακες

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/17/%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%ae%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1-%ce%bb/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.