δυο χρόνια Μπερκίν Ελβάν

Berkin’in annesi ağladı… Ağlattı

Ο Μπερκίν Ελβάν ο οποίος κατά την διάρκεια των γεγονότων Γκεζί είχε τραυματιστεί βαριά από φυσίγγι δακρυγόνου στο κεφάλι και μετά από νοσηλεία 269 ημερών κατέληξε, τιμήθηκε στην πλατεία Οκμεϊντανί όπου και είχε χτυπηθεί. Ενώ στην τελετή που έγινε στον τάφο του οι θρήνοι της μητέρας του της Γκιουλσούμ Ελβάν προκάλεσαν δάκρυα στους παρευρισκόμενους.

Φίλοι του Μπερκίν Ελβάν στην δεύτερη επέτειο του χτυπήματος του συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10:00 στο δρόμο και φώναξαν το σύνθημα “Ο Μπερκίν Ελβάν είναι αθάνατος”.  Οι φίλοι του φορούσαν στο πρόσωπο μάσκες-Ελβάν, ενώ άφησαν κάτω ψωμί και γαρύφαλλα. Αργότερα οι γονείς του Ελβάν πήγαν στον δρόμο όπου είχε χτυπηθεί το παιδί τους και άφησαν γαρύφαλλα πάνω στις φωτογραφίες του που είχαν αφεθεί στο δρόμο. Μαζί με την οικογένεια του Ελβάν, συγγενείς και εκπρόσωποι συλλόγων που ήταν παρόντες, άναψαν κεριά και άφησαν κάτω γαρύφαλλα.

“Η ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ”

Σε δήλωση που έκανε εκεί η Ογιά Ασλάν-δικηγόρος της οικογένειας είπε : “Ξέρετε πως η έρευνα συνεχίζεται, προσπαθούμε να συναντηθούμε με τον εισαγγελέα, ενώ μέχρι τώρα μας αποφεύγει. Ο εισαγγελέας δεν κινητοποιείται, αποφεύγει τους δικηγόρους. Η έρευνα δεν προχωρά. Και ο λόγος που δεν προχωρά είναι η ισχύς, που αντλεί από την πολιτική εξουσία, ο φόβος και οι απειλές. Η δικαστική διαδικασία δηλαδή υπονομεύεται από την πολιτική εξουσία. Είναι τόσο δύσκολο να ταυτοποιηθούν 4 άτομα ; Όχι βέβαια τους ξέρουν. Μάλιστα ανακοίνωσαν πως τα άτομα αυτά τα διέσπειραν σε διάφορα μέρη. Πιστεύω πως αυτό γίνεται για να προφυλάξουν εκείνους τους αστυνομικούς. Το κράτος δηλαδή ξέρει τους δολοφόνους. Αυτή τη στιγμή τους κρύβουν αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ. Διότι είμαστε αποφασισμένοι και δεν θα το αφήσουμε έτσι”.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΡΚΙΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΟΙΝΗ 8 ΕΤΩΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΠΕΡΚΙΝ ΑΚΟΜΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ”

Μετά από την δικηγόρο μίλησε ο πατέρας, ο Σαμί Ελβάν που είπε : “Σε αυτή τη χώρα το να πάρεις ψωμί είναι έγκλημα, το να ανέβεις στο μινιμπάς είναι έγκλημα, το παίξεις χιονοπόλεμο έγκλημα, το να βγεις στο δρόμο έγκλημα και το να ζητήσεις δικαιοσύνη έγκλημα. Ξέρετε είδα χτες στις ειδήσεις πως 3 παιδιά που άνοιξαν πανό στα γενέθλια του Μπερκίν αντιμετωπίζουν τώρα ποινή 8 ετών φυλάκισης. Αλλά οι δολοφόνοι του Μπερκίν ακόμη είναι εξαφανισμένοι. Μάλιστα μπορεί οι δολοφόνοι του να μας παρακολουθούν κι εμάς από κάπου”.

…………..

…………..

DHA 16/6/2015

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/21/%ce%b4%cf%85%ce%bf-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%b2%ce%ac%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.