Η ζωή επιστρέφει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς στην Girê Spî

του Ρεμπέλιαν

Η ζωή επιστρέφει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς στην Girê Spî μετά από την απελευθέρωσή της από τις ενωμένες επιχειρησιακά δυνάμεις των Κουρδικών πολιτοφυλακών και  των δυνάμεων των σύριων Burkan Al Fırat .Καθώς τα μαγαζιά ανοίγουν ξανά οι κάτοικοι που είχαν φύγει από την πόλη κατά την διάρκεια των μαχών για την απελευθέρωση της, επιστέφουν σιγά σιγά στα σπίτια τους.

Οι συνοριακές πύλες που είχαν κλείσει για λόγους ασφαλείας εδώ και δύο ημέρες προβλέπετε ότι θα ανοίξουν εντός των επόμενων ωρών. Ο τερματισμός της κατάληψης της πόλης από τις συμμορίες του ISIS, (μιας πόλης που αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό ανάμεσα στα δύο από τα τρία καντόνια της Rojava ,του Kobanê και της Cizîrê) πλην την κατάργηση ενός σημαντικού τροφοδοτικού με όπλα και ξένους μαχητές σταθμού για το Ισλαμικό Χαλιφάτο, φέρνει πιο κοντά την στιγμή της υλοποίησης του μακροχρόνιου στόχου της ενοποίησης των τριών αυτόνομων Κουρδικών περιοχών , ενώ άμεσα, επιτρέπει την διάνοιξη ενός σημαντικού διαδρόμου μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στο ισοπεδωμένο Κομπανί.

Την εκδίωξη των τζιχαντιστών από την πόλη στηρίζουν με επιφύλαξη προς το παρόν οι Τουρκμενική, Αρμενική, Αραβική, και Συριακή κοινότητες οι οποίες αναμένουν να δούν στην πράξη την εδραίωση των νέων κοινωνικοπολιτικών συνθηκών.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τα χωριά και μερικά σπίτια στο κέντρο της πόλης που έχουν εγκαταλειφθεί από τους άντρες του ISIS έχουν κηρυχθεί περιοχές υψηλού κινδύνου για λόγους ασφαλείας. Μερικά από τα χωριά δεν έχουν ακόμη ανοίξει για την επιστροφή των κατοίκων  λόγω των ναρκών που εξακολουθούν να υπάρχουν εκεί, όμως ένας μικρός αριθμός ανθρώπων  εισέρχονται σε αυτά τα χωριά με σκοπό τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση των εκρηκτικών μηχανισμών.

Τα μέτρα ασφαλείας  μεγιστοποιούνται στο κέντρο της πόλης  Τα οχήματα που εισέρχονται στην πόλη  υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο στα σημεία ελέγχου που έχουν συσταθεί σε διάφορα σημεία στην περιοχή, ενώ στις γειτονιές είναι έντονες οι περιπολίες των πολιτοφυλάκων.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Αμέσως μετά από την απελευθέρωση της πόλης, μονάδες πολιτοφυλάκων έχουν αναλάβει την τροφοδοσία με τρόφιμα και νερό των μικτών εθνοτικά κοινοτήτων που ζουν στα τριγύρω χωριά. Οι συμμορίες του ισλαμικού Χαλιφάτου κατά την διάρκεια της εκδίωξής τους από την περιοχή επιδόθηκαν σε λήστευση των αποθεμάτων τροφίμων και σε καταστροφή των δεξαμενών αποθήκευσης του νερού, καταδικάζοντας έτσι στην ουσία τους κατοίκους σε θάνατο.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/22/%ce%b7-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%86%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.