Rojava: Απελευθερώνοντας τις πόλεις την μία μετά την άλλη

Οι Σύριοι Κούρδοι μαχητές με τους συμμάχους τους απελευθέρωσαν σήμερα Τρίτη ακόμα  μια πόλη που είχε εδω και καιρό καταληφθεί απο  το Ισλαμικό χαλιφάτο και αποτελούσε έως τώρα ένα απο τα βασικά του προπύργια στη Συρία κοντά στην de facto πρωτεύουσα τους Ραγκα ».

Η απελευθέρωση της πόλης Ein Issa που αποτελεί την τελευταία κατοικημένη περιοχή βόρια της Ragga- λίγες ώρες μετα την κατάληψη απο τους πολιτοφύλακες, της στρατιωτικής βάσης της  Ταξιαρχίας 93, την Δευτέρα το βράδυ – συμπιέζει περαιτέρω τους τζιχαντιστές του  ISIS, ειδικά αφού έχασαν μια σημαντική γραμμή τροφοδοσίας, μετά την εκδίωξή τους απο  την πόλη Ταλ Abyad στα τουρκικά σύνορα  την τελευταία εβδομάδα.

“Η Ein Issa και δεκάδες χωριά γύρω από αυτην είναι υπό τον έλεγχό μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας από το τηλέφωνο, τονίζοντας ότι ο επόμενος στόχος είναι να εξασφαλιστεί η προστασία αυτών των περιοχών, επειδή ξέρουν ότι το ISIS θα προσπαθήσει να επιστρέψει σε αυτην.

Το Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι YPG προσπαθούν επίσης να αποκτήσουν τον έλεγχο της μεγαλύτερης εθνικής οδού που συνδέει τη βόρεια πόλη του Χαλεπίου με τη βορειανατολική πόλη της Hassakeh.

Στην επίσημη ιστιοσελίδα των YPG στο Facebook αναφέρεται ότι «δεκάδες Daesh Η μισθοφόροι σκοτώθηκαν” στη βάση της Ταξιαρχίας 93, χρησιμοποιώντας το αραβικό αρκτικόλεξο για την εξτρεμιστική ομάδα. Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι άντρες του Ισλαμικού Κράτους  μετέφεραν τα πτώματα των 26 από τους μαχητές τους στην Raqqa.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/23/rojava-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%ce%af%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.