το Κομπάνι που αντιστέκεται…

από το Ίντερλιμπ

Με παγιδευμένο αυτοκίνητο ξεκίνησαν σήμερα οι τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους μια σειρά επιθέσεων στο ελεύθερο καντόνι του Κομπανι , οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν τα τούρκικα εδάφη σαν βάση για αυτές τις επιθέσεις , αφού έχουν χάσει τις περισσότερες τους βασεις γύρω απο το Κομπανι μετά από τις τελευταίες νίκες των Κούρδων πολιτοφυλακών. Τουλάχιστον 8 ανθρωποι σκωτωθηκαν στην έκρηξη, σύμφωνα με τις πηγές οι τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους φορούσαν τις ίδιες στολές που φοράνε οι πολιτοφύλακες των YPG και του ελεύθερου συριακού στρατού για να παγιδέψουν τους επαναστάτες .

 

explosion

Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα στο Κομπάνι , η επανάσταση της Rojava αντιμετωπίζει απο την πρώτη της στιγμή  τους τρομοκράτες του ISIS που συνεργάζονται σε υψηλά επίπεδα με το τούρκικο κράτος το οποίο δεν  προσφέρει μόνο υλικοτεχνική υποστήριξη στους τρομοκράτες αλλά τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τα σύνορα του σαν βάσεις για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του.

Οι σημερινές επιθέσεις στο Κομπανι είναι η απάντηση του ισλαμικού και του τουρκικού κράτους για τις μεγάλες νίκες των ομάδων λαϊκής προστασίας YPG- YPJ που κατάφεραν μαζί με αλληλέγγυες ομάδες από το ελεύθερο συριακό στρατό και το τάγμα διεθνιστικής ελευθερίας που σχηματίστηκε πρόσφατα απο αντιφασίστες αναρχικούς και κομμουνιστές  στις αρχές Ιουνίου σαν κίνηση πρακτικής αλληλεγγύης στην επανάσταση της Rojava  , αυτές οι μεγάλες νίκες είχαν σαν αποτέλεσμα τον συνδυασμό των 2 καντονιών ( Kobani – Jazira ) , η Rojava αρχίζει και αποκτά σιγά σιγά μια ενιαία γεωγραφική επέκταση ενα πράγμα που απειλεί σοβαρά όλους τους εχθρούς της στην περιοχή ,οι σημερινές επιθέσεις στο Κομπανι δεν θα είναι οι τελευταίες σίγουρα ,  η Rojava χρειάζεται την στήριξη μας για να συνεχίζει να αντιστέκεται . πηγη1 πηγη2

********************

αιματηρή μέρα στο Κομπάνι

Με βίαιες συγκρούσεις , τρία παγιδευμένα εκρηκτικά αυτοκίνητα, κατάφεραν οι τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους να μπουν σε καποια μερη στο Κομπανι μετά από την εισβολή τους σήμερα το πρωί από τα τούρκικα σύνορα φορώντας στολές των YPG και του ελεύθερου συριακού στρατού. Οι τρομοκράτες επιθέτονται στο Κομπανι από 3 πλευρές. Εκμεταλλευόμενοι το χάος της εισβολής τους με τις στολές των Κούρδων μαχητών οι δυνάμεις του ισλαμικού κράτους σφάξαν μια ολόκληρη οικογένεια και σκότωσαν συνολικά 23 άτομα στο χωρίο Μπερμπεκταν στην νότια πλευρά του Κομπανι, κρατησαν γυναίκες και παιδιά του χωριού σαν ομήρους και πυροβόλησαν τυχαίο κόσμο στους δρόμους του Κομπανι , πολλες πηγες μιλανε για βομβιστές-καμικάζι που πυροδότησαν ανάμεσα σε πολίτες τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί.

κομπανι

Οι επαναστατικές δυνάμεις συγκρούονται αυτή την στιγμή σε πολλά σημεία στο Κομπανι και στα γύρω χωριά με τους τρομοκράτες, τα νοσοκομεία στο κομπανι σταμάτησαν να δέχονται άλλο κόσμο και οι τραυματίες μεταφέρονται στα νοσοκομεία του νότιου Κουρδισταν.

οι σημερινές φασιστικές επιθέσεις των τρομοκρατών έχουν ξεκάθαρο εκδικητικό χαρακτήρα, αφού τις τελευταίες εβδομάδες οι μαχητές και οι μαχήτριες των YPG-YPJ κατάφεραν να ανακαταλάβουν σημαντικές πόλεις που έχουν κρίσιμη στρατηγική σημασία για το ισλαμικό κράτος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αντεπαναστατικών δυνάμεων στην περιοχή, όπως το τούρκικο κράτος που χωρίς την ανοχή και την στήριξη του δεν θα μπορούσαν οι σημερινές επιθέσεις να πραγματοποιηθούν.

πηγη1 πηγη2 πηγη 3

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/25/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%ba%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.