καταγγελίες των κούρδων για το ρόλο της Τουρκίας

tel_box_sablon_003887

αναδημοσίευση της μετάφρασης

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του PYD Σαλίχ Μουσλίμ προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την επίθεση της ISIS στο Κομπάνι. Ο Μουσλίμ είπε πως “Όλα δείχνουν πως υπήρξαν διεισδύσεις από Τουρκία”.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του PYD Σαλίχ Μουσλίμ ευρισκόμενος στην Ιταλία για συνομιλίες μαζί με επιτροπή από την Ροζάβα και αναφερόμενος στην βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της ISIS είπε : “60 περίπου άτομα διείσδυσαν φορώντας στολές του ÖSO. Πήγαν σε 2-3 σημεία της πόλης. Στόχευσαν πολίτες. Οι συγκρούσεις ακόμη συνεχίζονται. Τώρα έχουν στριμωχθεί σε ένα σημείο. Από εκείνους μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί 15 άτομα. Αυτό το νούμερο ενδεχομένως να αυξηθεί. Κάποιοι συνελήφθησαν ζωντανοί και κάποιοι διέφυγαν προ της πλευρά της Τουρκίας”.

Ο Μουσλίμ ανέφερε πως κατά την διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν 12 πολίτες και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι, ενώ πρόσθεσε πως σε χωριό που βρίσκεται στα 30 χλμ από την πόλη, η ISIS σκότωσε ακόμη 23 άτομα, μεταξύ των οποίων και κάποια παιδιά.

¨Η Τουρκία λέει ψέματα¨

Ο Μουσλίμ είπε πως Όλα δείχνουν πως υπήρξαν διεισδύσεις από Τουρκία¨ και όταν του υπενθύμισαν πως αυτό είναι κάτι που διαψεύδει απόλυτα η Τουρκία, συνέχισε λέγοντας  : “Η Τουρκία όλα τα διαψεύδει αλλά και η ίδια λέει ψέματα. Πηγές μας στην περιοχή λένε πως οι μαχητές πέρασαν από την πλευρά της Τουρκίας. Μάλιστα κάποιοι αργότερα πέρασαν στην Τουρκία και παραδόθηκαν στους Τούρκους στρατιωτές. Αυτά λένε οι πηγές μας”.

Ο Μουσλίμ είπε πως οι Κούρδοι εξακολουθούν να ελέγχουν το Κομπάνι αλλά ότι σε ένα σημείο οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Sendika.Org  25/6/2015

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/26/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b4%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%81%cf%8c%ce%bb%ce%bf-%cf%84%ce%b7/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.