Φτάνει πια! ζητάμε να μείνει ελεύθερος ο ηγέτης μας

 

Μετά από μια μεγάλη διεθνή συνωμοσία που διοργανώθηκε από τις διεθνείς δυνάμεις, ο ηγέτης μας Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, στις 15 Φλεβάρη 1999, παραδόθηκε από τις ελληνικές αρχές από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κένυα στην Τουρκία. Πάνω από 16 χρόνια ο ηγέτης μας κρατείται σε ένα μικρό κελί μόνος του κάτω από βαριές συνθήκες απομόνωσης στις φυλακές στο νησί Ίμραλι. Οι κλιματολογικές συνθήκες στο νησί και η μεγάλη υγρασία από τη μια μεριά και από την άλλη οι μεθοδεύσεις του τουρκικού κράτους, είναι πολιτικές που στόχο έχουν την αδρανοποίηση και εξόντωση του ηγέτη μας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα παρεμποδίστηκαν οι συναντήσεις της οικογένειας του και των συγγενών του μαζί του, παρεμποδίζονται συνεχώς οι επισκέψεις των δικηγόρων του που εδώ και 4 χρόνια περίπου δεν τους επιτρέπεται να τον επισκεφτούν, εδώ και 2 χρόνια οι δικηγόροι που τον επισκέπτονταν συνελήφθησαν, έγιναν απόπειρες δηλητηρίασης του, χρησιμοποιώντας βία τον κούρεψαν, τον απείλησαν με θάνατο, ενώ παρεμποδίζονται οι συναντήσεις και ο διάλογος που άρχισε εδώ και 3 χρόνια με την Επιτροπή του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών – HDP για την εξεύρεση λύσης και για περισσότερους από 3 μήνες δεν υπάρχει καμία συνάντηση και καμία ενημέρωση για την κατάσταση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Το τουρκικό κράτος συμπεριφέρεται στον ηγέτη μας με μεθόδους συνωμοσίας, αποπροσανατολισμού και ομηρίας και ο κουρδικός λαός, εδώ και πολλά χρόνια, προσπάθησε να τραβήξει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ανθρωπότητας και των διεθνών οργανισμών, ακόμα και με αυτοπυρπολήσεις. Όμως, παρ’ όλα αυτά, το τουρκικό κράτος επαναλαμβάνει να εφαρμόζει τις ίδιες μεθόδους. Η μεγάλη αντίσταση του ηγέτη μας, η αντίσταση του κουρδικού λαού και οι δεσμοί του με τον ηγέτη μας, η υπεράσπισή του από το κίνημά μας και η αλληλεγγύη των φίλων μας, οδήγησαν σε ήττα την συνωμοσία, έριξαν στο κενό όλες τις προσπάθειες των συνωμοτών και της Τουρκίας που είναι το τσιράκι τους, η επανάσταση στην Rojava και επειδή στις γενικές εκλογές το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών – HDP ξεπέρασε το όριο του 10%, έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του ΑΚΡ το οποίο πάγωσε την φάση ειρήνης και συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις για να επιτεθεί στην επανάσταση στην Rojava, αλλά άρχισε να εφαρμόζει και βαριές συνθήκες απομόνωσης στον ηγέτη μας. Αυτές οι δυνάμεις δεν παραιτήθηκαν ακόμη από τους βρόμικους στόχους τους. Κρατούν τον ηγέτη μας κάτω από συνεχή απομόνωση και επιδιώκουν να δοκιμάσουν εμάς και την δύναμη του αγώνα μας.

Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από τον κουρδικό λαό και από το κίνημά μας. Οι αρμόδιοι του KCK δήλωσαν ότι αυτό, με οποιοδήποτε τίμημα, για εμάς είναι αιτία πολέμου, προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή των λαών, των δημοκρατών, των ειρηνόφιλων, των πολιτικών, των κομμάτων, των φορέων και σχηματισμών όλου του κόσμου.

Ο Ερντογάν έχασε το σουλτανιλίκι και το ΑΚΡ δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο Ερντογάν που δεν μπορεί να το χωνέψει αυτό, άρχισε να προκαλεί τους Κούρδους στο εσωτερικό, άρχισε τις συλλήψεις, πραγματοποιεί επιθέσεις και επιχειρήσεις στις περιοχές των ανταρτών, εδώ και πάνω από 3 μήνες βάρυνε ακόμη περισσότερο την απομόνωση του ηγέτη μας κόβοντας κάθε επικοινωνία του με τον έξω κόσμο, ενώ στο εξωτερικό, για να αντιμετωπίσει τις νίκες του YPG-YPJ, συνεχίζει την υποστήριξη και βοήθεια του στο ΙΣΙΣ και βοηθώντας να περάσουν δυνάμεις του ΙΣΙΣ από τα σύνορα της Τουρκίας στη Rojava δολοφόνησε περισσότερα από 400 άτομα, και συγκεντρώνοντας στρατό στα σύνορα με τη Συρία απειλή το λαό και την αντίσταση του στη Rojava.

Ο λαός μας και οι φίλοι του, απαιτούν και επιμένουν την απελευθέρωση του ηγέτη μας Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Αυτή τη φορά η αντίσταση και ο αγώνας μας, αφορά την απελευθέρωση του ηγέτη μας. Επανειλημμένα ο ηγέτης μας άρχισε διαδικασίες ειρήνευσης, το τουρκικό κράτος αντιμετώπισε αρνητικά αυτές τις προθέσεις, αλλά δεν το πέτυχε. Η διαδικασία επίλυσης που άρχισε πριν από 3 χρόνια δεν μετατράπηκε σε ειρήνη.

Ο κουρδικός λαός, ζητά την αλληλεγγύη του αδελφού ελληνικού λαού, των δημοκρατών, των πολιτικών κομμάτων, των φορέων και των οργανισμών. Όπως κερδίσαμε το Κομπάνι με την παγκόσμια ανθρωπότητα, έτσι μπορούμε μαζί να διασφαλίσουμε και την απελευθέρωση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Πλέον, ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν είναι ο ηγέτης ενός οικουμενικού λαού, ο αγώνας του και οι σκέψεις του ξεπέρασαν τα όρια του Κουρδιστάν και έγιναν κτήμα όλων των λαών και της ανθρωπότητας.

 

ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

– ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ PYD ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΚΚ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/07/19/%cf%86%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%b1-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.