Αν ο μιλιταρισμός μας σκοτώνει, τότε εμείς πρέπει να σκοτώσουμε τον μιλιταρισμό

20/07/2015 Alper Sapan, 19 χρονών Evrim Deniz Erol, 19 χρονών
Ανάμεσα στους δεκάδες δολοφονημένους, οι πρώτες αναφορές ήταν για 30 ενώ σήμερα γράφεται ότι μπορεί να φτάνουν και τους 50, είναι και δύο 19χρονοι αναρχικοί. Ο Αλπερ Σαπαν, πρόσφατα και ολικός αρνητής στράτευσης, και ο Εβριμ Ντενιζ Ερολ, ο οποίος από τις λίγες πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδύκτιο φαίνεται να συμμετείχε στο LGTBQ κίνημα.

Άλλος ένας νεαρός αναρχικός έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ συνολικά οι τραυματίες λέγεται πως ξεπερνούν τους 100.

Προς το παρόν όλα δείχνουν πως η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας ήταν έργο του ISIS.

Τέλος υπάρχουν καταγγελίες πως η τούρκικη αστυνομία που έφτασε πριν από τα ασθενοφόρα στο σημείο της έκρηξης επιτέθηκε σε όσους είχαν επιζήσει της επίθεσης.

 

Από τη δήλωση άρνησης στράτευσης του Αλπερ Σαπαν:

“Γεια σας, είμαι ο Αλπερ Σαπαν. Είμαι αναρχικός και είμαι 19 χρονών. Είμαι ενάντια στην αδικία, την εκμετάλλευση και την τυραννία του κράτους. Καταδικάζω τους ανθρώπους που σκοτώνουν ο ένας τον άλλο, καταδικάζω τη βία και το κράτος. Ακούω την εσωτερική φωνή της συνείδησής μου για ελευθερία και αρνούμαι να υπηρετήσω στο στρατό, για έναν κόσμο χωρίς πόλεμο, έθνη ή σύνορα, όπου κανένας δε θα είναι στρατιώτης, όπου κανένας δε θα σκοτώνει τον άλλο. Αν ο μιλιταρισμός μας σκοτώνει, τότε εμείς πρέπει να σκοτώσουμε τον μιλιταρισμό.”

 

πηγές:

http://efendisizler.blogsport.de/2015/07/20/suruc-2/

http://www.radikal.com.tr/turkiye/gokkusaginin_karasina_kiydilar-1400805

https://anarchistnews.org/content/anarchists-killed-suru%C3%A7-bombing-turkey

https://www.facebook.com/AnarchismandRojava

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/07/25/%ce%b1%ce%bd-%ce%bf-%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%cf%8c%cf%84%ce%b5-%ce%b5%ce%bc/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.