η Κωλοσυρμαθκιά της Κουφής

του Σόλωνα Αντάρτη

Οι συνομιλίες συνεχίζονται μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας από τους υποστηρικτές του διζωνικού ρατσισμού.

Την ίδια στιγμή που ο «ιστορικός ηγέτης» (1) Ταγίπ Ερντογάν βομβαρδίζει και φυλακίζει τους Κούρδους, σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας και έξω από αυτήν, ο πρόεδρος της δεινοκρατίας καταθέτει το όραμα του για τις “Ηνωμένες Πολιτείες της Κύπρου” και δίδει συνεντεύξεις σε Τουρκικές εφημερίδες εκθειάζοντας το νεο-σουλτάνο:

«Για το τουρκικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι είναι διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα τουρκικά πολιτικά κόμματα στο θέμα του Κυπριακού, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει εκφράσει την ανάγκη για επίλυση του Κυπριακού.» (1)
 

Δεν ξέρω αν πρέπει να γελούμε ή να κλαίμε με την αππωμένη αλαζονία του προέδρου που θέλει κάποτε να ηγηθεί των Ηνωμένων Πολιτειών ή να τραβούμε τα όσα μαλλιά μας έμειναν με την παντελή έλλειψη της στοιχειώδους διάκρισης για τα όσα βγαίνουν από το στόμα του.

Ο νεο-σουλτάνος φρόντισε στις 20 Ιουλίου να δείξει ποιός είναι το αφεντικό στην Κύπρο σύροντας σαν δαρμένο ανδρείκελο τον Μουσταφά Ακιντζί πάνω στο τζιπ του τουρκικού στρατού.

Η σκηνή θύμιζε τους ρωμαϊκούς θριάμβους όπου οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες διέσυραν τους αιχμαλώτους τους. Βέβαια ο Μουσταφά Ακιντζί και παρά το περίλυπο ύφος συνειδητά ανέβηκε στο τζιπ και συνειδητά υποτάκτηκε στην εξουσία του νεο-σουλτάνου.

Πέρα από την απουσία οποιασδήποτε ανάλυσης από οπαδούς του διζωνικού ρατσισμού για τα πιο πάνω, πέρα από την απόλυτη σιγή της διζωνικής νομενκλατούρας για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία οι συνομιλίες συνεχίζονται και παράγουν διαμάντια. Οι δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για να διαψευσθούν και μετά να επιβεβαιωθούν, τα ανακοινωθέντα που μπορούν να ερμηνευτούν με πολλούς και εκ διαμετρικά αντίθετους τρόπους δίδουν πραγματικά την εντύπωση ότι στις συνομιλίες δεν παρακάθονται ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί αλλά η μετεμψύχωση της Πυθίας και η αντίστοιχη της Σίβυλλας.

Χαρακτηριστικό της παρουσίας των είναι και το ανακοινωθέν για το περιουσιακό. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Άιντα:
«Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα, ο οποίος συζήτησε το θέμα του περιουσιακού στην κατ΄ιδίαν συνάντηση των Αναστασιάδη και Ακιντζί, ανακοίνωσε ότι αναφορικά με το κεφάλαιο αυτό «οι ηγέτες συμφώνησαν ότι το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία είναι σεβαστό. Θα υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για τη ρύθμιση της άσκησης αυτού του δικαιώματος». Εξηγώντας τη συμφωνία είπε ότι εκτοπισμένοι και σημερινοί χρήστες των περιουσιών θα έχουν διάφορες επιλογές σχετικά με τις απαιτήσεις τους για την επηρεαζόμενη περιουσία. Προχώρησε παρουσιάζοντας τις επιλογές, και έχει σημασία και η σειρά με την οποία τις ιεράρχησε: «Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν αποζημίωση, ανταλλαγή και αποκατάσταση. Η άσκηση οποιασδήποτε επιλογής θα πρέπει να υπόκειται σε συμφωνημένα κριτήρια».Τα κριτήρια αυτά, όπως πληροφορούμαστε, θα αφορούν ιδιοκτήτες και χρήστες, Ε/κ, Τ/κ, ξένους υπηκόους και έποικους.» (2)
Η διζωνική νομενκλατούρα πανηγύρισε αυτή την δήλωση ως ένα τεράστιο βήμα προόδου.Βλέποντας και εγώ λοιπόν το ποτήρι μισογεμάτο μπορώ να δω πολλά θετικά στην ανωτέρω πρόταση η οποία είναι σαφές ότι είναι έτοιμη εδώ και καιρό και η οποία περιέχει μέσα όλα τα στοιχεία της δημιουργικής ασάφειας με τρόπο που μπορεί να ερμηνευτεί Πυθιακά ως «Άρρεν ού Θήλυ».
Άρρεν ού. Θήλυ.
Έτσι μπορούμε να χαιρετίσουμε επιτέλους μία θέση η οποία αναγνωρίζει το πρώτο λόγο στο ιδιοκτήτη και το δικαίωμα της περιουσίας του ο οποίος μάλιστα θα έχουν και διάφορες επιλογές που αφορούν την άσκηση αυτού του δικαιώματος.Η χρήση της λέξης χρήστης μπορεί επίσης να σημαίνει όλους εκείνους τους πρόσφυγες εκατέρωθεν οι οποίοι αναγκάστηκαν να διαμένουν στα σπίτια των εκτοπισμένων και των δύο κοινοτήτων. Και είναι Δίκαιον και για τους Ελληνοκύπριους και για τους Τουρκοκόπριους χρήστες των περιουσιών άλλων να λαμβάνεται υπόψιν η ταλαιπωρία που υπέστηκαν όλα αυτά τα χρόνια κατοικώντας στην περιουσία κάποιου άλλου από ανάγκη και όχι από επιλογή.

Αυτό όμως δεν δικαιολογεί ποσώς την αλλοίωση του δικαιώματος της περιουσίας των οποιονδήποτε νόμιμων κατοίκων του νησιού μας το οποίο φαίνεται με την ακριβώς αντίθετη ανάγνωση του χρησμού της Πυθίας.

Άρρεν. Ού θήλυ.
Το απαραβίαστο δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα το οποία αναγνωρίζεται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ΟΗΕ:
«ΑΡΘΡΟ 17
1. Κάθε άτομο, μόνο του ή με άλλους μαζί, έχει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
2. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιδιοκτησία του.» (3)
Ο περιορισμός αυτού του δικαιώματος μέσα από τις δηλώσεις του ανεκδιήγητου κύριου Άιντα σε τρεις επιλογές έρχεται σε άμεση αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο. Το άρθρο 2 της Οικουμενικής Διακήρυξης υπενθυμίζει  ότι:
«Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.
Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμία διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία, ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.» (2)
Στην περίπτωση μας η κυβέρνηση της δημοκρατίας και ο υποτακτικός της κατοχής επιχειρούν μέσα από τη δημιουργική ασάφεια να εξαπατήσουν το λαό γύρω από τα Δικαιώματα του.Ο ιδιοκτήτης της περιουσίας απολαμβάνει όλων των δικαιωμάτων. Μπορεί να πουλεί, να δωρίζει, να ανταλλάσει, να ενοικιάζει, να κατοικεί ακόμη και να αφήνει την περιουσία του αναξιοποίητη. Ο περιορισμός αυτών των δικαιωμάτων μέσα από την παρείσφρυση τριών «επιλογών» με βάση ακαθόριστα «κριτήρια» είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Επιπρόσθετα στη δήλωση Άιντα μπαίνουν από την πόρτα – και όχι το παράθυρο – και όλοι οι έποικοι, αποτέλεσμα εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας και όλοι οι ξένοι υπήκοοι που λυμαίνονται των περιουσιών των προσφύγων – αποτέλεσμα ποινικών εγκλημάτων. Και κάποιοι χαίρονται και χειροκροτούν!

Το πράγμα χειροτερεύει με τη συνταγή επίλυσης «διαφορών» – εδώ σημειώνουμε ξανά την υποβάθμιση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία – σε επιτροπή που θα αποτελείται από ίσο αριθμό Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων. Φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει μία συνειδητή παρερμηνεία του όρου πολιτική ισότητα με τον όρο ποσοτική ισότητα.

Εξηγείται ολήρως έτσι και η σιβυλλική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε εκδήλωση των Οικoλόγων:

«Απαντώντας σε ερώτηση του Χαράλαμπου Ηρακλέους, πρόσφυγα από τον Σύσκληπο Κερύνειας, «κατά πόσο με τη λύση του Κυπριακού θα μπορέσει να επιστρέψει και να καλλιεργήσει τα χωράφια που του άφησε ο πατέρας του και που τώρα δεν καλλιεργούνται», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε:
«Εργαζόμαστε για να μπορείτε να πάτε πίσω στο σπίτι σας και να καλλιεργείτε τα χωράφια, κληρονομιά σας – για μας, αυτό είναι βασική προϋπόθεση, όχι μόνο για να μπορείτε να πάτε εσείς, αλλά και κάποιος από τη Λεμεσό ή την Πάφο, αν θέλει να πάει. Είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, που περιλαμβάνεται στις βασικές ελευθερίες, στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και είναι κάτι που συζητείται. Έχουμε προχωρήσει στο συγκεκριμένο θέμα, δεν έχουμε καταλήξει, αλλά υπάρχει πρόοδος.» (4)
Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κρύβεται και η κωλοσυρμαθκιά της κουφής. Διευκρινίζω εδώ ότι δεν πιστεύω ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεγελά συνειδητά το λαό. Αντιθέτως είναι η άποψη μου ότι ο ίδιος έχει ξεγελαστεί από σκοτεινές δυνάμεις που δρουν εντός, εκτός και επί τα αυτά της κυβερνήσεως που υπηρετεί.Τα όσα δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ορθά και συμβατά με την πραγματικότητα. Η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 ως μία αδιαίρετη κρατική οντότητα η οποία λόγω της εισβολής δεν ελέγχει μέρος της επικράτειας της. Μέσα από την ένταξη της η Κυπριακή Δημοκρατία αγκάλιασε και εγκόλπωσε τον σκληρό πυρήνα του Ευρωπαϊκού κεκτημένου ως ήταν την ημέρα της ένταξης της. Αυτό τον πυρήνα δικαιούται να διεκδικεί και να εφαρμόζει για όλους ανεξαιρέτως τους νόμιμους κατοίκους της δημοκρατίας από όποια εθνική ή θρησκευτική ομάδα και αν προέχονται.

Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του μαζί με όλους επιφανείς υποστηρικτές του διζωνικού ρατσισμού γνωρίζουν ότι με το παρόν νομικό καθεστώς είναι αδύνατη η επιβολή της Διζωνικής στο λαό αφού οι νόμιμοι κάτοικοι της δημοκρατίας έχουν τεράστιο περιθώριο νομικών επιλογών ενάντια στην όποια ρατσιστική λύση. Αυτό είναι και το διττό μήνυμα του προέδρου της Ευρπωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο:

«Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποδεικνύει στους συνομιλητές του πως η Ένωση δεν πρόκειται να δεχθεί παρεκκλίσεις που αφορούν τον πυρήνα του κοινοτικού κεκτημένου.
Η διαβεβαίωση αυτή δόθηκε προς τη Λευκωσία ενώ έχει διαμηνυθεί και προς τα Ηνωμένα Έθνη και την τουρκική πλευρά. Όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές μπορεί στο κοινοτικό κεκτημένο «να χωρούν πολλά και διάφορα», πλην όμως αυτό που ενδιαφέρει τις Βρυξέλλες είναι να μην υπάρξουν παραβιάσεις και παρεκκλίσεις σε μια συμφωνία για το Κυπριακό σε βασικούς κανόνες λειτουργίας της Ε.Ε. και των δικαιωμάτων, προκαλώντας προβλήματα στην λειτουργία της.» (5)
Η Κυπριακή Δημοκρατία ως έχει δεν μπορεί να παραβιάσει αυτούς τους βασικούς κανόνες λειτουργίας της Ε.Ε. ούτε και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που πηγάζουν από τις συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει και δεσμευτεί να εφαρμόζει ως κράτος.Προφανώς όταν η κυβέρνηση και οι διζωνιστές αναφέρονται στην μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν κατα νού τα πιο πάνω. Γιατί δεν μας λεν λοιπόν καθαρά και να καταθέσουν γραπτώς τι εννοούν μιλώντας για μετεξέλιξη και «Ηνωμένες Πολιτείας της Κύπρου»; Νομίζουν ότι μέσα από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τη δημιουργική ασάφεια θα καταφέρουν να παραπλανήσουν;

Ο σοφός λαός συχνά καταφεύγει στις παροιμίες για να στηλιτεύσει την οδυνηρή πραγματικότητα.
Προς το παρόν το μοναδικό που ταιριάζει στην κυβέρνηση των ρατσιστών διζωνιστών που μας κυβερνά είναι το:
«Ο αλουπός εχώννετουν τζι ο νούρος του εφαίνετουν…»

Η Αλήθεια βέβαια είναι ότι όσα και αν μηχανευτούν, όποια λύση κι αν υπογράψουν ο λαός μας θα έχει πάντοτε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος του. Και όσο υπάρχουν άνθρωποι να το υπηρετούν θα μπορούμε να αντιστρατευτούμε τις επικοινωνιακές τους μηχανορραφίες.

Εμείς διεκδικούμε για τους Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες, Λατίνους και όλους τους άλλους νόμιμους κατοίκους της Δημοκρατίας τα αυτονόητα:

«Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.
Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμία διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία, ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.» (2)
Έκαστος εφ’ ω ετάχθη!Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~

Πηγές-Σημειώσεις
———————-

*Η κωλοσυρμαθκιά της κουφής είναι μία φράση από την κυπριακή διάλεκτο η οποία αναφέρεται στο ίχνος που αφήνουν τα φίδια πίσω τους. Χρησιμοποιείται για να καταδείξει έναν κίνδυνο ο οποίος δεν είναι ακόμη καθαρά ορατός.

Από το άρθρο:
1. Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου… Το όνομα που επιθυμεί ο Πτδ
http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/269270/inomenes-politeies-kyprou-to-onoma-pou-epithymei-o-ptd#sthash.Lrc731tM.dpuf

2. Κυπριακό: Περιουσίες Τριπλής Επιλογής
http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/269166/kypriako-periousies-triplis-epilogis#sthash.bD19PnHt.dpuf

3. Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
https://www.unric.org/el/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=33

4. Τίποτε Πίσω από Κλειστές Πόρτες
http://www.sigmalive.com/simerini/news/252570/tipote-piso-apo-kleistes-portes#sthash.ZWz9xJI0.dpuf

5. Γιούνκερ: Να μην παραβιάζει τον πυρήνα του κεκτημένου…
http://mignatiou.com/2015/07/na-min-paraviazi-ton-pirina-tou-kektimenou-o-giounker-diaminii-pos-i-simfonia-den-prokali-provlimata-stin-e-e/

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/07/29/%ce%b7-%ce%ba%cf%89%ce%bb%ce%bf%cf%83%cf%85%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%ba%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%ae%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.