Ντονμπάς-Κων/πολη-Κομπανί: η μάχη εναντίον του φασισμού και του ιμπεριαλισμού συνεχίζεται

από την αντιφασιστική καμπάνια για την Ουκρανία

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μήνυμα αλληλεγγύης εκ μέρους των κομμουνιστών μαχητών της ταξιαρχίας «Φάντασμα» στο Ντονμπάς προς τους Τούρκους και Κούρδους αντι-ιμπεριαλιστές, αντιφασίστες αγωνιστές με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σε Σουρούτς και Κων/πολη.

Την ίδια στιγμή που Τούρκοι και Κούρδοι μαχητές αγωνίζονται κατά του ισλαμοφασισμού του ISIS και της κυβέρνησης Ερντογάν, στο Ντονμπάς, οι ένοπλες πολιτοφυλακές του ντόπιου πληθυσμού συνεχίζουν να αντιστέκονται στην ουκρανική επιθετικότητα. Κι αυτό το καλοκαίρι, τα χωριά κι οι πόλεις του Ντονμπάς βομβαρδίζονται καθημερινά από τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού για τις οποίες οι συμφωνίες εκεχειρίας δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.

Δείτε εδώ μία λίστα στα αγγλικά των πρόσφατων παραβιάσεων της εκεχειρίας απ’ τις ουκρανικές δυνάμεις: newcoldwar.org/violations-by-ukraine-of-minsk-2-ceasefire-agreement-are-relentless/ Όπως μπορεί να διαβάσει κανείς, πλήττονται ακόμα και εγκαταστάσεις που χρησιμεύουν για το φιλτράρισμα του νερού ενώ στα κατεχόμενα απ’ τον ουκρανικό στρατό μέρη οι απαγωγές κι οι εξαφανίσεις πολιτών είναι καθημερινό φαινόμενο.

Χθες άλλοι δύο κάτοικοι της πόλης Γκορλόβκα της ΛΔ Ντονιέτσκ σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν (ανάμεσά τους παιδιά) από τους τυφλούς βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ασυδοσία των φασιστικών ταγμάτων απέναντι σε φιλειρηνικούς πολίτες της Ουκρανίας. Αυτή τη φορά, στις 26 Ιουλίου, το φασιστικό τάγμα Αϊντάρ που αποτελεί πλέον κομμάτι της Εθνικής Φρουράςκαι μάχεται επίσημα δίπλα στον ουκρανικό στρατό προκάλεσε την οργή ενός ολόκληρου χωριού στην επαρχία Ντινπροπετρόφσκ, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά απ’ το μέτωπο του Ντονμπάς. Εκεί, ένοπλοι πολεμιστές του Αϊντάρ περνώντας από το χωριό άρχισαν να πλιατσικολογούν, να τριγυρνούν μεθυσμένοι στους δρόμους και να τρομοκρατούν τον ντόπιο πληθυσμό. Σαν αποκορύφωμα της συμμορίτικης λογικής τους κατεδάφισαν το άγαλμα του Λένιν που υπήρχε στην κεντρική πλατεία του χωριού. Τότε εκατοντάδες κάτοικοι μετά από ταχεία συνέλευση κινήθηκαν εναντίον τους και τους ζήτησαν να φύγουν από το χωριό τους. Τα μέλη του Αϊντάρ, αφού τους απείλησαν με μακελειό άρχισαν να πυροβολούν στο έδαφος και στον αέρα και να χτυπούν άοπλους χωρικούς με τους υποκόπανους των όπλων τους. Ταυτόχρονα φώναζαν ότι θα καθαρίσουν το χωριό απ’ τα «φιλο-ρωσικά» στοιχεία. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν κάμποσοι κάτοικοι ενώ το γεγονός έλαβε μεγάλες διαστάσεις. (δείτε εδώ στην αγγλική και ρωσική γλώσσα: http://fortruss.blogspot.gr/2015/07/mukachevo-2-aidar-battalion-takes-over.html)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/08/03/%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%82-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%af-%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.