Δεν θα σας επιτρέψουμε να σύρετε την χώρα σε έναν εμφύλιο και περιφερειακό πόλεμο

μετάφραση της δημοσίευσης από το DHA

Ο Γενικός Πρόεδρος του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς, πριν από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του, προέβης σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.
Ο Ντεμιρτάς ανέφερε πως δεν θα επιτρέψουν να συρθεί η Τουρκία σε πόλεμο και συνέχισε λέγοντας : ¨ Εμείς δεν έχουμε φόβο μήπως χάσουμε αξιώματα, ούτε οχήματα με κόκκινες πινακίδες. Εμείς δεν έχουμε φόβο μήπως χάσουμε τα εκατομμύρια δολάρια που κλέψαμε και βάλαμε σε κουτιά παπουτσιών. Εμείς γυμνοί ήρθαμε και γυμνοί φεύγουμε. Εσείς να το σκεφτείτε. Εσείς τι θα γίνετε ; Πιστεύετε πως η σημαία εκείνη στις κηδείες θα καλύψει τα εγκλήματα σας ; Πιστεύετε πως τα φέρετρα εκείνα να καλύψουν τις αμαρτίες σας ; Δεν θα σας επιτρέψουμε να σύρετε την χώρα σε έναν εμφύλιο και περιφερειακό πόλεμο¨.


Ο Ντεμιρτάς αναφερόμενος στην δήλωση του ηγέτη του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί πως ¨Η εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου πρέπει να εργαστεί κατά των πολιτικών του Κάντιλ¨, είπε : ¨ Αυτοί οι οποίοι είναι μέχρι το λαιμό στο αίμα από περιστατικός στο Μάρας και το Τσόρουμ μέχρι και την Σεβάστεια, αντί να λογοδοτούνε προσπαθούν να ζητήσουν και το λόγο. Τα κόμματα τα ανοίγει και τα κλείνει ο λαός. Αυτό που είναι προς ψόγο είναι η φασίζουσα λογική που για χάρη της καρέκλας στηρίζει την λανθασμένη πολιτική που οδηγεί την Τουρκία στον πόλεμο και στον βούρκο¨.
Ο Ντεμιρτάς ανέφερε πως μετά από τις εκλογές της 7/6, το ΑΚΡ άρχισε να αναζητεί δρόμους με τους οποίους θα είναι πάλι μόνο του κυβέρνηση και είπε : ¨Αυτή τη στιγμή ένας προσωρινός πρωθυπουργός και μια προσωρινή κυβέρνηση, βήμα-βήμα οδηγεί τη χώρα σε έναν πόλεμο. Άλλωστε λόγω των λαθών στην εξωτερική πολιτική, βρέθηκε η Τουρκία στον βούρκο της Μέσης Ανατολής. Πρόσφατα είδαμε πως όντας προσωρινή, με πανικό μπορεί να σύρει την χώρα σε οποιαδήποτε τρέλα, προκειμένου να καταστεί μόνιμη κυβέρνηση. Και τώρα βιώνουμε πάλι ένα θλιβερό παράδειγμα. Δυστυχώς το βλέπουμε.
…………………
…………………
DHA 27/7/2017

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/08/07/%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%88%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%8d%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%87%cf%8e/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.