για τον ανέκαθεν φίλο Μπαρτζανί

 

Ο διασπαστικός πόλος των Μπαρτζανί, διαχρονικά, επιβεβαιώνεται μέχρι και σήμερα με την ανάθεση από τους αμερικανούς, ρόλων που δεν αντιστοιχούν σε απελευθερωτικό κίνημα. Η συνεργασία τους στο παρελθόν με το Ιρανικό καθεστώς, με τους τούρκους καθώς και με τους αμερικάνους, οι Μπαρτζανί με το σημερινό ηγέτη τους Μασούντ, είναι ένας ιδιαίτερος πόλος εξουσίας που ουσιαστικά χτυπά το κουρδικό κίνημα αυτονομίας. Την περίοδο αυτή, μετά από μια μεγάλη σιγή για τους τουρκιούς βομβαρδισμούς στο Β. Ιράκ, οι Μπαρτζανί έχουν το ρόλο της αναχαίτισης των παλιών καθεστωτικών του Σαντάμ οι οποίοι έχουν περάσει με το πλευρό του ΙΚΙΛ και ταυτοχρόνως της φίλιας δύναμης που θα διαδεχθεί τον ηγεμονικό ρόλο για το κουρδικό μετά την πολυπόθητη καταστολή του ΡΚΚ.

αναδημοσίευση

Σουλεϊμανίγια.

Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ συναντήθηκε με ανώτερα στελέχη της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) και το Κίνημα της Αλλαγής (Gorran), όπου οι Αμερικανοί εξέφρασαν τη θέση της Ουάσιγκτον, ο Μασούντ Μπαρζανί να παραμείνει πρόεδρος του Κουρδιστάν,  μέχρι τις επόμενες εκλογές στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ.

 

Εκπρόσωπος των Αμερικανών, μιλώντας με τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι η ηγεσία των ΗΠΑ πιστεύει στην παρουσία του Μπαρζανί στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ‘Ισλαμικό Κράτος’.

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, γράφει το κουρδικό δημοσίευμα, αποτελείτο από τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Ιράκ, StuartJones, τον αναπληρωτή ειδικό απεσταλμένο του προέδρου Brett McGurk,  τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ, Matthias Mitman και τον πτέραρχο James Terry.

«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στους Κούρδους εκπροσώπους  (του PUK και Gorran) ότι πρωτεύει η απελευθέρωση του Ιράκ και κατόπιν θα συζητηθεί το θέμα του Κουρδιστάν και τα άλλα ζητήματα», ανέφερε η πηγή.

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, αποκάλυψε, επίσης,  «ότι εξετάζονται μια σειρά από στρατιωτικά σενάρια για την απελευθέρωση της Μοσούλης και ότι ο Μπαρζανί έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση».

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/08/13/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b5%ce%bd-%cf%86%ce%af%ce%bb%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b6%ce%b1%ce%bd%ce%af/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.