Κωνσταντινούπολη, ο λαός του Γκεζί ανακηρύσσει την αυτοκυβέρνηση

από το άθενς ιντιμέντια

Κωνσταντινούπολη, ο λαός του Γκεζί ανακηρύσσει την αυτοκυβέρνηση Istanbul, il popolo di Gazi dichiara l’autogoverno!Posted on 20/08/2015 by kleovis

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 16:10

Istanbul, il popolo di Gazi dichiara l’autogoverno!

  • Στην Κωνσταντινούπολη οι πολίτες της συνοικίας Cazi κηρύττουν την αυτοκυβέρνηση!

 

Την ώρα που για τα δικά μας  ΜΜΕ (Repubblica in primis) οι κούρδισες αντάρτισσες και οι κούρδοι αντάρτες επέστρεψαν να είναι – από freedom fighters – τρομοκράτες που πρέπει να καταδικαστούν, μεταφράσαμε αυτό το ανακοινωθέν από το Πρακτορείο Τύπου που δημοσιεύτηκε και δηλώνει για νέες περιοχές που δηλώνουν σε κατάσταση αυτοκυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της συνοικίας  Gazi, έτοιμες να υπερασπιστούν από τις επιθέσεις της αστυνομίας και του στρατού του Erdogan. Biji Kurdistan!

Στην συνοικία της τουρκικής πρωτεύουσας, η πρωτοβουλία του λαού του Gaziανακοίνωσε πως αποκρούσει τις επιθέσεις της αστυνομίας του κόμματος AKP και του στρατού, καθώς επίσης πως διακήρυξε την αυτοκυβέρνηση της συνοικίας.

Οι κάτοικοι έκαναν πορεία διαμέσου του Gazi εχθές το βράδυ, εκθέτοντας ένα πανό που ζητούσε την απελευθέρωση για τον leader του PKK Abdullah Öcalan που ακόμη και σήμερα παραμένει φυλακισμένος. Η Gülsen Biter του συντονιστικού οργάνου της Istanbul του Συνεδρίου των Ελεύθερων Γυναικών, Congresso delle Donne Libere (KJA) μίλησε στο όνομα της πρωτοβουλίας του Λαού του Gazi. Η Gülsen δήλωσε πως ο λαός του Gazi θα αντισταθεί σε όλες τις προσπάθειες εισβολής της αστυνομίας και σε οποιονδήποτε τύπο επιχείρησης στην γειτονιά τους, και πως δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να αναγνωρίζουν τους θεσμούς του Κράτους.

Εν τω μεταξύ, η πόλη του Doğubayazıt στην ανατολική επαρχία του Ağrı επίσης ανακήρυξε την αυτοκυβέρνηση. Στην συνοικία της Lice, όπου βαριές επιθέσεις του στρατού και της αστυνομίας συνεχίστηκαν για όλη την χθεσινή ημέρα, η Συνέλευση του λαού της  Lice ανακοίνωσε την αυτοκυβέρνηση και την πρόθεση να χτίσει τους δικούς της θεσμούς στην περιοχή.  Εξάλλου, αυτή διακήρυξε την πρόθεση να χρησιμοποιήσει το νόμιμό της δικαίωμα στην αυτοάμυνα ενάντια σε όλες τις επιθέσεις στην δική της απόφαση.

μεταφράστηκε ελεύθερα από το Infoaut, πηγή http://jinha.com.tr/en

http://www.infoaut.org/index.php/blog/prima-pagina/item/15261-istanbul-il-popolo-di-gazi-dichiara-lautogoverno

Pubblicato in PRIMA PAGINA

Etichettato sotto

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/08/21/%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%bf-%ce%bb%ce%b1%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%b6%ce%af-%ce%b1%ce%bd%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.