η ζωή στο Κομπάνι συνεχίζεται

Η πόλη καταστράφηκε ολοκληρωτικά. Χιλιάδες εγκληματίες που συγκεντρώθηκαν από όλο τον κόσμο, με την υποστήριξη των εχθρών των Κούρδων και του Κουρδιστάν, την περικύκλωσαν και προσπάθησαν να την καταλάβουν.

Ο συσχετισμός ήταν 500 αμυνόμενοι, με πεπαλαιωμένο οπλισμό, απέναντι σε 10 χιλιάδες φανατικούς ισλαμιστές και εγκληματίες, με υπερσύγχρονο οπλισμό και ανεξάντλητες προμήθειες.

Οι υπερασπιστές της πόλης αυτής αγωνίστηκαν με τέτοιο ηρωισμό, που στην Ελλάδα την ονόμασαν «Νέο Μεσολόγγι» και στο εξωτερικό «Νέο Στάλινγκραντ».

Όμως οι Κούρδοι κάτοικοι αυτής της πόλης είναι ένας πεισματάρικος λαός. Είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν ορισμένα κτίρια όπως είναι, κατεστραμμένα από τη βαρβαρότητα, μετατρέποντάς τα σε μουσείο αγώνα και αντίστασης.

Είναι αποφασισμένοι να ξαναδώσουν ζωή στην πόλη. Τώρα σταδιακά η ζωή αρχίζει να ξαναγυρνάει στην ηρωική Κομπάνι.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία των δύο νέων που παντρεύονται μέσα στα χαλάσματα.

Το ζευγάρι αυτό μοιάζει σαν ένα λουλούδι που ανθίζει σε έναν κατεστραμμένο τόπο. Να ζήσουν οι νιόπαντροι, να ανθίσει η ζωή στην ηρωική Κομπάνι.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/08/22/%ce%b7-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.