για το Κουμάνοβο

αναδημοσίευση

Ο Βάλντετ Ζεκάι από την Ομάδα του Κουμάνοβο, που φυλακίστηκε στις 8 Μαΐου, μετά τις επιθέσεις των Σλαβομακεδόνων (στο κείμενο sllavo-maqedonasve) εναντίον της Ομάδας, όπου σκοτώθηκαν 10 Αλβανοί και στη συνέχεια οι υπόλοιποι συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν στις φυλακές του Πρίλεπ της πΓΔΜ, η αλβανική εφημερίδα «NeëBorn» [«Αναγέννηση»] αναφέρεται  στους Αλβανούς της ομάδας που χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική από την κράτος των Σκοπίων.

Σε επιστολή του στην αναφερόμενη εφημερίδα, όπως σημειώνει το αλβανικό πρακτορείο, ο Βάλντετ Ζεκάι, αναφέρει ότι η ομάδα των Αλβανών που κατέλαβε μια συνοικία στην πόλη Κουμάνοβο, βόρεια της πόλης των Σκοπίων, δεν ήταν τρομοκρατική, αλλά απελευθερωτική.

«Ενημερώσαμε τους κατοίκους ότι δεν πρέπει να φοβούνται γιατί δεν ήμασταν τρομοκράτες, αλλά απελευθερωτές των αμάχων. Είμαστε εδώ για να αποκτήσει ο λαός μας δικαιώματα και για αυτό πρέπει να ενωθούν όλοι κατά αυτών που καίνε τα σπίτια χωρίς να υπολογίζουν ότι σε αυτά υπάρχουν πολίτες», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αλβανός κρατούμενος στις σκοπιανές φυλακές.

Είμαστε γιοι του Δία και αδέλφια του Μεγάλου Αλεξάνδρου…

Στο τέλος της επιστολής του γράφει χαρακτηριστικά:

«Με την επιστολή αυτή, θα ήθελα να πω σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε απελευθερωτές. Είμαστε γιοι του Δία [Jemi bijtë e Zeusit] και αδέλφια του Αλεξάνδρου (Μέγα Αλεξάνδρου- διευκρινίζει το δημοσίευμα), είμαστε αδέλφια του Σκεντέρμπεη, του Αντέμ Γιασάρι και γιοι της Μητέρας Τερέζας».

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/08/24/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b2%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.