Να πάνε αυτοί να πολεμήσουν

αναδημοσίευση

https://www.youtube.com/watch?t=74&v=0l2xRA2gu78

“Αυτοί που μέχρι χτες μιλούσαν για λύση, τι έγινε και τώρα μιλάνε για πόλεμο ;”
Συνοδεία 15 χιλιάδων ατόμων έγινε στην Οσμανίγιε η κηδεία του λοχαγού Αλή Αλκάν, ο οποίος έπεσε μάρτυρας το βράδυ της Παρασκευής στη επίθεση που οργάνωσαν με όπλα και ρουκέτες οι ΠΚΚδες σε φυλάκιο της στρατοχωροφυλακής στο Αϊβαλίκ του νομού Σιρνάκ.
Στην τελετή μετείχε και ο συνταγματάρχης της στρατοχωροφυλακής Μεχμέτ Αλκάν-αδερφός του θανόντος, ο οποίος αντέδρασε φωνάζοντας “Αλή μου ! Το παιδί της πατρίδας που κείτεται εδώ είναι μόλις 32 ετών. Δεν είχε χορτάσει ακόμη την πατρίδα και τους αγαπημένους του. Ποιος είναι ο δολοφόνος εδώ ; Ποιος είναι ο λόγος για αυτό ; Αυτοί που μέχρι χτες μιλούσαν για λύση, τι έγινε και τώρα μιλάνε για πόλεμο ; Αυτό το να γυρνάς στα μέγαρα με 30 σωματοφύλακες, να ανεβαίνεις σε θωρακισμένα αυτοκίνητα και από την άλλη να λες πως «θέλω να γίνω μάρτυρας» δεν γίνονται. Να πάνε αυτοί να πολεμήσουν”.


Έντονη υπήρξε η αντίδραση του κόσμου κατά των βουλευτών του ΑΚΡ, ενώ έγινε προσπάθεια να γίνει σύντομα η προσευχή και να αποτραπεί η ένταση.
………………….
Όταν οι βουλευτές του ΑΚΡ Σουάτ Ονάλ και Μουτζαχίτ Ντουρμούσογλου μαζί με τον πρόεδρο της νομαρχιακής οργάνωσης του ΑΚΡ Χαμζά Τορ θέλησαν να περάσουν στις πρώτες θέσεις της κηδείας, κάποιος από το πλήθος φώναξε ¨Εσείς δεν έχετε καμία δουλειά εδώ. Εξαφανιστείτε από εδώ¨. Ενώ ένας άλλος συγγενής του θανόντος φώναξε ¨Εγώ είμαι συγγενής του μάρτυρα και δεν είμαι στις πρώτες θέσεις, αυτοί οι κατσαπλιάδες τι δουλειά έχουν εδώ ; ¨.
………………
Μετά από τις αντιδράσεις οι βουλευτές απομακρύνθηκαν, ενώ ο Αχμέτ Σαχίν-συγγενής του μάρτυρα απευθυνόμενος στον πρόεδρο Ερντογάν φώναξε : ¨Μα τι συμφωνία έκανες που τα παιδιά της πατρίδας φεύγουν έτσι ; Τι συμφωνία είναι αυτή ; Πότε θα τελειώσουν όλα αυτά ; Μέχρι πότε θα κείτονται έτσι τα παιδιά της πατρίδας ;
…………………

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/08/25/%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b5-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.