105

αναδημοσίευση

Νέα ναυτική τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε την Πέμπτη στη Μεσόγειο, με τον μέχρι τώρα απολογισμό από βύθιση βάρκας ανοιχτά της Λιβύης να ανέρχεται σε 105 νεκρούς και τουλάχιστον 100 αγνοούμενους.

O αριθμός των θυμάτων δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 200, κάτι που σημαίνει ότι θα πρόκειται για ένα από τα πλέον πολύνεκρα ναυάγια ενός καλοκαιριού το οποίο χαρακτηρίζεται από τις αθρόες μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών από την Ασία και την Βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη.

Μάλιστα, εργαζόμενοι στην λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο ενημέρωσαν την εκπρόσωπο της υπηρεσίας προσφύγων του ΟΗΕ ότι δεν είχαν στη διάθεσή τους αρκετούς σάκους για τις σορούς, συγκριτικά  με τον αριθμό πτωμάτων που ανασύρθηκαν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από την λιβυκή κυβέρνηση, η βάρκα ναυάγησε την Πέμπτη ανοιχτά της πόλης Ζουβάρα, περιοχής που θεωρείται από τα πλέον δημοφιλή σημεία εκκίνησης μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν την Μεσόγειο.

Πάνω από 300.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ανάλογο δρομολόγιο φέτος, με τα θύματα και τους αγνοούμενους να ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.500.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/08/28/105/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.