για το τοπικό μας ανέκδοτο του τούρκις-στριμ

«Πάγωσε» ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream

  • «Πάγωσε» ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream
    Φωτογραφία αρχείου (EPA/Stefan Sauer)

Άλλο ενεργειακό έργο, στρατηγικής σημασίας, πάγωσε εξαιτίας του γεωπολιτικού ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Πρόκειται για έναν αγωγό που θα περνούσε και από την Ελλάδα, τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, ο οποίος θα μετέφερε ρωσικό φυσικό αέριο μέσω του Ευξείνου Πόντου στην Τουρκία και από εκεί, μέσω της χώρας μας, σε διάφορα άλλα κράτη της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη Hürriyet, ο υφυπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Σεφά Σαντίκ Αϋτεκίν δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας έχουν παγώσει, επειδή δεν υπήρξε πρόοδος.

Ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι δυο πλευρές δεν έχουν εγκαταλείψει το τραπέζι των συνομιλιών, πλην όμως υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις έχουν παγώσει κυρίως λόγω της άρνησης της ρωσικής πλευράς να μειώσει τις τιμές φυσικού αερίου στην τουρκική εταιρεία BOTAŞ, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρία-πελάτης της Ρωσίας. Η Τουρκία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Ρωσίας, μετά τη Γερμανία, στον τομέα του φυσικού αερίου.

ΠΗΓΗ

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/09/12/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%ba%ce%b4%ce%bf%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%ce%b9%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.