Αβγά στο Κόσοβο: Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια των Βαλκανίων;

Τι συμβαίνει στο Κόσοβο; Τι ανάλογο θα συμβεί αν συμβεί στη Σερβία; Ας θυμηθούμε τις διαπραγματεύσεις Σερβίας-Κοσόβου που καθιστούν μια σχετική ισορροπία θεμιτή, ακόμα και για τις δυτικές δυνάμεις που έχουν θέσει το Κόσοβο ως επίσημο συνομιλητή της χώρας στην οποία είναι αναπόσπαστο τμήμα της. Το κόμμα “Αυτοδιάθεση”, δηλαδή το πολιτικό τμήμα του UCK επιτίθεται στην κυβέρνηση του Κοσόβου διότι ζητά πλήρη ανεξαρτησία. Από την άλλη όταν οι φωνές στη Σερβία όπως του Σέσελι μιλήσουν για την “προδοσία” Βούτσιτς, τι μέλλεται να ακολουθήσει στην εύφλεκτη ζώνη του Κοσόβου-Κοσσυφοπεδίου;

———————————

Βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κινήματος του Κοσόβου «Αυτοδιάθεση» έριξαν αβγά στον πρωθυπουργό του Κοσόβου Ίσα Μουστάφα στη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής στην Πρίστινα.

Η συνεδρίαση διακόπηκε και παραμένει άγνωστο αν θα συνεχιστεί, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Όταν ο πρωθυπουργός του Κοσόβου άρχισε να ενημερώνει τα μέλη της Βουλής για την πρόσφατη συμφωνία με τη Σερβία, η οποία επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του διαλόγου για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών, βουλευτές της «Αυτοδιάθεσης» εκτόξευσαν αβγά.

Άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ίσα Μουστάφα άνοιξαν ομπρέλες για τον προστατεύσουν. Τρεις βουλευτές της «Αυτοδιάθεσης» οδηγήθηκαν έξω από την αίθουσα και προσήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα.

«Αυτό είναι ντροπή» φώναζε από το μικρόφωνο ο πρόεδρος της Βουλής Κάντρι Βεσέλι.

ΠΗΓΗ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/09/25/%ce%b1%ce%b2%ce%b3%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%bf-%cf%84%ce%b9-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b9%ce%ac%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b9%ce%ac%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.