βουλγαρο-σλαβομακεδονικές σχέσεις

Οι εντάσεις στα Βαλκάνια συνεχίζονται. Οι σχέσεις πΓΔΜ και Βουλγαρίας, χώρες που μαζί με την Ελλάδα κατέχουν από ένα τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας βρίσκονται σε κάποια ένταση. Το μακεδονικό παραμένει ανοιχτό στο φόντο της αμερικανικής επικυριαρχίας και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για τη μετατροπή των χωρών της βαλκανικής σε αγορές. Από τη μια πλευρά ο αλυτρωτικός μακεδονισμός της πΓΔΜ κι από την άλλη η άποχψη για τα δυο βουλγαρικά κράτη.

αναδημοσίευση

Η Βουλγαρία δεν υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τα Σκόπια, καθώς θα πρέπει να σταματήσουν την αντι-βουλγαρική προπαγάνδα, είπε ο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ κατά τη συνάντηση που είχε με το πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ.

«Τα Σκόπια έχουν την υποστήριξη της Βουλγαρίας στην πορεία τους προς την ΕΕ, αλλά αυτή η υποστήριξη έχει ορισμένες προϋποθέσεις», είπε ο Πλεβνέλιεφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Φόκους’.

«Η Βουλγαρία θέλει και είναι έτοιμη να αποτελέσει οδηγό για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της πΓΔΜ. Η πρόοδος κάθε χώρας στα Βαλκάνια αποτελεί επιτυχία για ολόκληρη την περιοχή», είπε ο  Βούλγαρος πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι η υποστήριξη της Βουλγαρίας δεν είναι άνευ όρων και ζήτησε την επιτάχυνση της υπογραφής μια διμερούς συνθήκης  καλής γειτονίας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/10/11/%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%bf-%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.