βρέχει στη φτωχογειτονιά της Βοσνίας

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν από χθες τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία.

Πιο αναλυτικά, η κακοκαιρία προκάλεσε υπερχείλιση ποταμών και πλημμύρες.

Συγκεκριμένα, στο βορειοδυτικό τμήμα της Βοσνίας, στις πόλεις Τσάπλινα και Μόσταρ, πλημμύρισαν κατοικίες και σπίτια, όπως ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας και της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Τα νερά χειμάρρων κατέκλυσαν κατοικίες και καταστήματα στο Μόσταρ ενώ στην πόλη Τσίτλουκ κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, από την υπερχείλιση ποταμών πλημμύρισαν κατοικίες και στις πόλεις Νόβι Γκραντ, Πριέντορ, Κόζαρσκα Ντούμπιτσα.

Καταστροφές σημειώθηκαν και στην νότια Κροατία σε πόλεις στην επαρχία Σίμπενικ – Κνιν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους.

Ακόμη, από τα νερά χειμάρρων προκλήθηκαν ζημιές στο οδόστρωμα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης Σίμπενικ και πλημμύρισε το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Τέλος, η κακοκαιρία προκάλεσε βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στις περιοχές Ντανίλο, Πέρκοβιτς, Ζάμποριτς και στο νησί Κάπριγιε.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/10/16/%ce%b2%cf%81%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%86%cf%84%cf%89%cf%87%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b2%ce%bf%cf%83%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.