δυσάρεστα νέα από τη Βοσνία

Οι καταστάσεις σχετικά με τη συμβίωση των κοινοτήτων πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ως αντίπραξη για την καταπάτηση των πολιτικών δικαιωμάτων από τον ύπατο αρμοστή, οι σέρβοι της Βοσνίας ετοιμάζονται για δημοψήφισμα το οποίο επικαλείται την απόσχιση από το προτεκτοράτο των αμερικανών και της ΕΕ.  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: Η πρωτοβουλία διεξαγωγής δημοψηφίσματος ελήφθη τον περασμένο Ιούλιο από τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το δικαστήριο και η εισαγγελία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης μεροληπτούν σε βάρος Σέρβων θυμάτων εγκλημάτων πολέμου. Οι πολίτες της Σερβικής Δημοκρατίας στο δημοψήφισμα που προγραμματίζεται να διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου θα κληθούν να απαντήσουν αν στηρίζουν «την αντισυνταγματική και μη εξουσιοδοτημένη επιβολή των νόμων από τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και κυρίως τους επιβληθέντες νόμους για το δικαστήριο και την εισαγγελία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και την εφαρμογή των αποφάσεών τους στην επικράτεια της Σερβικής Δημοκρατίας».

Το κεφάλαιο και η αγορά όμως δεν κοιτά εθνικότητες. Έτσι: τέσσερις ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν από κατολίσθηση σε ορυχείο λιγνίτη στην πόλη Κάκανι, στην κεντρική Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Το δυστύχημα συνέβη μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν κατέρρευσε τμήμα οροφής στοάς και έξι εργαζόμενοι καταπλακώθηκαν από όγκους υλικών. Οι τέσσερις ανθρακωρύχοι τραυματίστηκαν θανάσιμα, ένας τραυματίστηκε σοβαρά και ένας φέρει ελαφρά τραύματα.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/10/19/%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%ac%cf%81%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%83%ce%bd%ce%af%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.