Φοβού τους Φράγκους και δώρα Φέροντες

Ως καλοί παραστάτες σε παρέλαση οι δυο εταίροι της κυβέρνησης στάθηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Ταλαιπωρημένου Στρατιώτη που νόμιζε ότι πολέμησε για την ελευθερία της χώρας του. Ως καλοί σερβιτόροι υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της Γαλλίας (που έχει την ηθική υποχρέωση να βομβαρδίζει στην Κεντρική Αφρική) Ολάντ σε δείπνα ελληνικής φιλοξενίας. Ως καλοί πωλητές συζήτησαν μαζί για:

*Κάποια τμήματα των ελληνικών αυτοκινητόδρομων-ένας από αυτούς που συνοδεύουν την Ολάντ είναι ο Πιερ Κοπέ διευθυντής του κατασκευαστικού ομίλου Vinci, μια εταιρεία που έχει παραρτήματα στην Ελλάδα καθώς και την εποπτεία της Ολυμπίας Οδού Α.Ε, του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Α.Ε και την ιδιοκτησία της  Γέφυρας Ρίου-Αντιρίου.

*Το ελληνικό νερό για αυτό και ο Γενικός Διευθυντής της Suez, Ερικ Γκεμπαλί που είναι στην Ελλάδα προσπαθεί να αυξήσει το μερίδιο που ήδη κατέχει η ιδιωτική εταιρεία στην ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΘ. Suez όμως εκτός από το νερό σημαίνει και διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων. Ο Φιλίπ Ντελέρ της εταιρείας Alstom που συνοδεύει τον Ολάντ είναι πρόεδρος εταιρίας που επί 20 χρόνια έχει στήσει επιχειρήσεις: ο προαστιακός σιδηρόδρομος Αθηνών, το Αττικό Μετρό, ο ατμοηλεκτρικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Μεγαλόπολη και σταθμούς ενέργειας στην Κομοτηνή και στην Πτολεμαΐδα.

*Η αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Είναι προφανές ότι η Γαλλία ανταγωνίζεται τη Γερμανία σε κοινούς τομείς ενώ η επίσημη πολιτική σκηνή δίνει την αίσθηση ότι παίζει (πάλι) με πολλά άλογα ως αναβάτης. Με τη μόνη διαφορά που απλά είναι υπεύθυνοη πλειστηριασμών για το (νέο) πλιάτσικο που αναμένεται…

Κι όπως έλεγε ο σκυφτός Χατζηαβάτης: Άγγλοι, Γάλλοι Πορτογάλλοι

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/10/24/%cf%86%ce%bf%ce%b2%ce%bf%cf%8d-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%86%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%b1-%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.