η δυτική παρέμβαση στην πΓΔΜ

Οδεύει προς νέα ένταση της κρίσης η πΓΔΜ, με τη Δύση να την θέτει στο στόχο της καταπολέμησης της διαφθοράς. Γέρνοντας προς τη μεριά της αντιπολίτευσης, οι δυτικοί σύμμαχοι κανονίζουν τις υποθέσεις της χώρας λες και βρίσκονται στο σπίτι τους. Το βαλκανικό δράμα συνεχίζεται και στη διπλανή μας χώρα…

 

αναδημοσίευση

Οι πρέσβεις των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Μεγ. Βρετανίας και της Γαλλίας στα Σκόπια, όπως και ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ε.Ε στην ΠΓΔΜ κάλεσαν το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι να επιδείξει την απαραίτητη δέσμευση για την εφαρμογή της συμφωνίας επίλυσης της πολιτικής κρίσης στη χώρα και να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο προς την κατεύθυνση αυτή.

Κάλεσαν ακόμη τον κ. Γκρούεφσκι να εξουσιοδοτήσει τους εκπροσώπους του κόμματός του στις διακομματικές διαπραγματεύσεις στην ΠΓΔΜ να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία, με τη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων που έχουν προκύψει και να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν ίσους όρους για τις εκλογές (τον Απρίλιο του 2016) και την αναγνώριση αυτών, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, ως αξιόπιστες.

Οι επικεφαλής των ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών κάλεσαν ακόμη το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συμφωνία για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της υπόσχεσής της να μην δημοσιεύσει περαιτέρω υλικό από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες.

Απηύθυναν επίσης έκκληση να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι και η στελέχωση της ομάδας της ειδικής εισαγγελέως Κάτιτσα Γιάνεβα, ώστε να μπορέσει αυτή να επιτελέσει το έργο της σχετικά με τις έρευνες για το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, το οποίο ταλανίζει τη χώρα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/10/28/%ce%b7-%ce%b4%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b3%ce%b4%ce%bc/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.