οι εκποιήσεις του δημόσιου πλούτου στη Βοσνία

ένα δείγμα εκποιήσεων για να δούμε μια πτυχή του πολέμου στη Βοσνία…

Ο υπουργός Οικονομίας του καντονιού της Una-Sana (USC) Vid Santic και ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας «Lager» από το Posusje,  Ζέλικο Λόβριτς υπέγραψαν σήμερα στο Μπίχατς την  σύμβαση παραχώρηση για την εξερεύνηση και την εκμετάλλευση του λιγνίτη στην περιοχή της Zlausa, στο Fajtovci κοντά στο Gornji Kamengrad, του Δήμου Sanski Most.

Η παραχώρηση χορηγήθηκε για 30 χρόνια στην εταιρεία αυτή, αφού εκτιμήθηκε ότι υπάρχει δημόσιο συμφέρον, εφ’ όσον η εταιρεία θα προβεί σε πενδύσεις και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, οι οποίες έκλεισαν μετά την πτώχευση του Μπράουν Coal Mine (ΜΔΚ) Kamengrad.

«Περιμένουμε ένα σημαντικό εισόδημα από τα τέλη παραχώρησης, γιατί μόνο το εφάπαξ τέλος για την συνολική έκταση ανέρχεται σε περίπου 214,000 Ανταλλάξιμα Μάρκα (BAM), και η ετήσια αμοιβή ανέρχεται σε 40.000 BAM, και 80 φοινίκια ανά τόνο που θα παραχθεί από το ορυχείο  κατά τη διάρκεια του έτους”, δήλωσε ο υπουργός Santic.

Εκτός από την καταβολή του τέλους παραχώρησης, η εταιρεία «Lager» θα απασχολεί, όπως είπε, ήδη στην αρχή 50 εργαζόμενους στο Sanski Most.

ΠΗΓΗ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/10/30/%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bb%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.