Ντιναμό Κιέβου

Η Ντιναμό Κιέβου, για να «αντιμετωπίσει» τις ρατσιστικές επιθέσεις των οπαδών της, φέρεται να εξετάζει τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εξέδρας στο γήπεδό της αποκλειστικά για μη λευκούς φιλάθλους.

Υπενθυμίζεται πως στον προηγούμενο αγώνα της Ντιναμό Κιέβου για το Champions League,οπαδοί της είχαν επιτεθεί σε δύο μαύρους, επίσης οπαδούς της,ξυλοκοπώντας τους άγρια και διώχνοντάς τους από την εξέδρα. H UEFA ήδη ερευνά το περιστατικό και αναμένεται να επιβάλει κυρώσεις στην ουκρανική ομάδα, η οποία έχει τιμωρηθεί και στο παρελθόν για την ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή εξέδρα. Πιθανώς θα ακούσουμε αυτή την ιδέα», ανέφερε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun, ο υπεύθυνος του γηπέδου της Ντιναμό, Βολόντιμιρ Σπιλτσένκο, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν η διοίκηση της ομάδας εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας χώρος ειδικά για φιλάθλους διαφορετικού χρώματος, ώστε να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις των οπαδών της εντός γηπέδου.

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουκρανίας, Όχορ Κοκέτοφ, σχολιάζοντας τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν οι δύο μαύροι οπαδοί, υποστήριξε πως «η παρουσία οπαδών υποστηρικτών διαφορετικού χρώματος σε εκείνη την εξέδρα, που παραδοσιακά κατείχαν οι πιο ακραίοι σκληροπυρηνικοί της Ντιναμό, είναι μια μεγάλη έκπληξη για όλους». «Άτομα αυτού του είδους δεν είχαν βρεθεί ποτέ εκεί», είπε.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν είχαν εισιτήριο και έφεραν μαζί τους καπνογόνα. Ίσως ήταν μια σχεδιασμένη προβοκάτσια, αυτά είναι όλα ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις», πρόσθεσε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις με την τοποθέτησή του.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/11/05/%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%bc%cf%8c-%ce%ba%ce%b9%ce%ad%ce%b2%ce%bf%cf%85/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.