κουρδική αντεπίθεση

του ρεμπέλιαν
Η συν-προεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου Συνεργασίας του KCK (Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν) ανακοίνωσε ότι η μονομερής απόφαση της αδράνειας από την πλευρά τους έχει λήξει, λόγω της πολιτικής του πολέμου και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του ΑΚΡ. Πέμπτη 5, Νοεμβρίου 2015

Η συν-προεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου Συνεργασίας του KCK (Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν) ανακοίνωσε ότι η μονομερής απόφαση της αδράνειας από την πλευρά τους έχει λήξει, λόγω της πολιτικής του πολέμου και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του ΑΚΡ. Η KCK είπε ότι είναι σαφές και προφανές ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στις πολιτικές πολέμου που επιδιώκει η κυβέρνηση του ΑΚΡ πριν από 1 Νοεμβρίου εκλογές.

Η  KCK εξέδωσε μια γραπτή ανακοίνωη σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών της 1η Νοέμβρη,  την πολεμική πολιτική του ΑΚΡ και τη στάση που πρέπει να υιοθετηθεί από το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας από τώρα και στο εξής.

Παρατηρώντας ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ συνεχίζει να επιτήθεται εναντίων των  ανταρτών που υπερασπίζονται την ζώνη άμυνας  Medya  με δεκάδες επιδρομές μαχητικών αεροπλάνων ακριβώς όπως αυτό που συνέβη στις 24 Ιουλίου, η KCK είπε οι επιθέσεις αυτές διεξάγονται με βάση την απόφαση του ΑΚΡ να κλιμακώσει τον πόλεμο για να τον επεκτείνει περαιτέρω. “Ενώ οι επιθέσεις εξόντωσης κατά ανταρτών συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά των αμάχων άνθρωποι έχουν επίσης αυξηθεί αμέσως μετά την εκλογή του, ως αποτέλεσμα των οποίων οι 2 νέοι δολοφονήθηκαν στο Gever, 4 στο Silvan, 1 στην Nusaybin και 1 στην Colemêrg (Χακάρι) , και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Επιπλέον, μια σειρά από τομείς, στο έδαφος του Κουρδιστάν έχουν δηλωθεί ως απαγορευμένες στρατιωτικές ζώνες. Όλες αυτές οι επιθέσεις λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας απόφασης της μή εμπλοκής  από τους αντάρτες. ”
Η KCK επεσήμανε ότι οι  πιο πρόσφατες επιθέσεις ήρθαν αμέσως μετά τις δηλώσεις των εκπροσώπων του ΑΚΡ  οι οποίοι ορκίστηκαν να συνεχίσουν τον πόλεμο και τις επιχειρήσεις μέχρι το κουρδικό κίνημα να έχει εξαλειφθεί.
Η δήλωση υπενθύμισε το γεγονός ότι το Κουρδικό κίνημα κήρυξε την κατάπαυση του πυρός και τη διατήρησς μονομερώς παρ ‘όλες τις επιθέσεις που αντιμετώπισε πριν από τις εκλογές, προσθέτοντας? “Χωρίς αμφιβολία, η τύχη της εν λόγω απόφασης από την πλευρά μας θα εξαρτάται από τη στάση του τουρκικού κράτους. Η προσέγγιση και οι επιθέσεις της κυβέρνησης του ΑΚΡ έχουν καταστήσει  σαφές ότι η μονομερής αυτή η αδράνεια δεν μπορεί να διατηρηθεί πλέον. Η μονομερής αδράνεια έχει λήξει λόγω της πολεμικής πολιτικής του ΑΚΡ και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις. ”
Η ανακοίνωση του KCK τονίζει ότι η κυβέρνηση του AKP δεν έχει αναγνωρίσει τη μονομερή αδράνεια, πόσο μάλλον  δηλώσει τη βούληση για αμοιβαία εκεχειρία. Σύμφωνα με την KCK, η εκλογική διαδικασία έχει αποκαλύψει το γεγονός ότι το ΑΚΡ ήθελε να καταλάβει την εξουσία και να νομιμοποιήσει αυτή την κατάσταση.
“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το HDP, ορισμένοι κύκλοι στην Τουρκία και ορισμένες εξωτερικές δυνάμεις απαιτούν ένα περιβάλλον μη-σύγκρουσης. Έχουμε προσδώσει πάντα ένα νόημα σε αυτές τις κλήσεις και έχουμε εκδηλώσει με σαφήνεια ότι είμαστε έτοιμοι για μια αμοιβαία ανακωχή. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η αδράνεια και να διασφαλίσει μια μη-σύγκρουση εν όψει των σημερινών πολιτικών του ΑΚΡ. Είναι προφανές ότι αυτή  μπορεί να εξασφαλισθεί μόνον εάν το τουρκικό κράτος εκδηλώνει τη βούληση για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος και ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου συμβάλλονταςστη δημιουργία ενός  περιβάλλοντος μη-σύγκρουσης. Στην αντίθετη περίπτωση, μια μονομερή βούληση από την πλευρά μας δεν μπορεί ούτε να επιτρέψει ένα περιβάλλον μη-διένεξης, ούτε συμβάλλει στην επίλυση του κουρδικού ζητήματος “.

Σύμφωνα με την KCK, οι κύκλοι που απαιτούν  τον τερματισμό της σύγκρουσης πρέπει να προχωρήσουν σε δράσεις  και να υποχρεώσουν το ΑΚΡ να αλλάξει τις πολιτικές του σχετικά με το κουρδικό ζήτημα, προκειμένου την επίτευξη μιας αμοιβαία εκεχειρίας που εξυπηρετούν ένα ψήφισμα σχετικά με τη βάση των διαπραγματεύσεων. “Ενώ  μας καλούν να κηρύξουμε κατάπαυση του πυρός, οι κύκλοι αυτοί δεν εκδηλώνουν καμία σοβαρή στάση ή αγώνα για τον εκδημοκρατισμό και την επίλυση του κουρδικού ζητήματος στην Τουρκία. Επίσης, έχει γίνει σαφές ότι οι κλήσεις που απευθύνονται σε μία πλευρά δεν έχουν κανένα νόημα, ούτε παράγουν κάποιο αποτέλεσμα “.

Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν ανέφερε ότι οι δυνάμεις των ανταρτών θα αντισταθούν σε κάθε επίθεση που θα στοχεύει εναντίων τους, τονίζοντας ότι? “Ο κουρδικός λαός και οι δυνάμεις της δημοκρατίας πρέπει να έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι μια ελεύθερη και δημοκρατική ζωής μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας αφοσιωμένης αντίστασης ενάντια σε εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να σπάσουν τη θέληση των λαών και των δυνάμεων της δημοκρατίας.”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Υπενθυμίζοντας ότι ο κουρδικός λαός έχει στρέψει τα βήματα τους προς την οικοδόμηση μιας δημοκρατικής ζωής βάση της αυτοδιοίκησης που εκπροσωπεί την τοπική δημοκρατία, το KCK, δήλωσε ότι αυτή η ιστορική πρωτοβουλία του εκδημοκρατισμού των ανθρώπων  αντιμετωπίζει μεγάλες επιθέσεις από τις τουρκικές κρατικές δυνάμεις, προσθέτοντας? «Η υπεράσπιση αυτής της δίκαιης βούληση για την δημιουργία μιαε ελεύθερης διαβίωσης μέσω της δημοκρατικής αντίστασης είναι το πιο βασικό θεμελιώδες δικαίωμα του λαού μας.”

Η KCK δήλωσε ότι όλες αυτές οι επιθέσεις  στοχεύουν επίσης τους λαούς και τις δυνάμεις της δημοκρατίας της Τουρκίας οι οποίοι ως εκ τούτου, πρέπει να σχηματίζουν ένα δημοκρατικό μπλοκ και να θέοσυν τον αγώνα εναντίον του ΑΚΡ και του φασισμού ως πρωταρχικό καθήκον τους.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/11/06/%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.