Μύλος στη γειτονιά μας

Κλιμακώνεται η ένταση στα Βαλκάνια και μάλιστα δίπλα μας. Μετά την περιβόητη δήλωση Ροχραμπάχερ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές σε επίπεδο δηλώσεων και ανακοινώσεων. Εφόσον η Βουλγαρία ανακάλυψε “βουλγαρική μειονότητα” στην Αλβανία, και συγκατάνευσε σε αυτό έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σλαβομακεδόνες της Αλβανίας μέσω οργανώσεών τους απαιτούν την απόσυρση της έκθεσης δηλώνοντας την “μακεδονική” τους ιδιότητα με βασική αναφορά στην ΠΓΔΜ. Μύλος:

(ΣΣ: Παρ’ όλη τη διαφωνία σχετικά με το πρόθεμα “ψευδο” που προπορεύεται κάθε φορά που χρησιμοποιείται η λέξη “Μακεδονία” και τα παράγωγά της, αναδημοσιεύουμε το παρόν κείμενο. Πρόκειται για σλαβομακεδόνες κι όχι ψευδομακεδόνες, όπως υπάρχουν ελληνομακεδόνες, αλβανομακεδόνες, βουλγαρομακεδόνες)

Οι Σλάβοι της Αλβανίας που αποκαλούνται και αυτοί ψευδομακεδόνες, καταδίκασαν και απαίτησαν την απόσυρση του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που μιλάει για δικαιώματα του ‘βουλγαρικού πληθυσμού’ στις περιφέρεις τις Αλβανίας, Μάλα Πρέσπα, Γκόλο Μπάρντο και Γκόρα, ισχυριζόμενοι ότι εκεί ζούνε μόνο Σλάβοι- ψευδομακεδόνες, συγγενείς αυτών των Σκοπίων.

Η οργάνωσή τους «ММДЧП» ανακοίνωσε ότι με την απόφαση αυτή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βοηθά μόνο τη Βουλγαρία στο σκοπό που έχει να εξαλείψει την ύπαρξη της ψευδομακεδονικής μειονότητας.

Συγχρόνως, αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει με την πολιτική να βοηθά την Ελλάδα, παίζοντας την τεχνητή διαφωνία του ονόματος και αντιμετωπίζει το νοτιο σλαβικό κράτος αποκαλώντας το «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατική της Μακεδονίας», σημειώνει το «ММДЧП».

Η οργάνωση προσθέτει ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι ο πληθυσμός σε αυτές τις περιοχές είναι σλαβικός- ψευδομακεδονικός και αυτό είναι ένα γεγονός αποδεκτό από όλους, σύμφωνα με πολυάριθμες εκθέσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα ίδια τα θεσμικά όργανα, το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου κ. ά.

Μάλιστα, καλεί τους ευρωβουλευτές που ψήφισαν για αυτό, να επισκεφθούν τη Μάλα Πρέσπα και το Γκόλο Μπάρντο και να μιλήσουν με τους ντόπιους που ήδη καταδίκασαν αυτήν την απόφαση, όπως σημειώνεται από το σλαβικό «a1on.mk».

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/02/19/%ce%bc%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac-%ce%bc%ce%b1%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.