Αζερμπαϊτζάν-Τουρκία

Οι αδελφικές σχέσεις δεν κρύβονται, ούτε η κυβερνητική διαφθορά και ο νεποτισμός. Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ διόρισε τη γυναίκα του αντιπρόεδρο του κράτους. Σε πρόσφατη δήλωσή του εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αδερφό σουλτάνο Ερντογάν: Είμαι σίγουρος πως το δημοψήφισμα θα περάσει πολύ καλά. Ο τουρκικός λαός θα εκφράσει την θέληση του και από τώρα και μετά η Τουρκία θα αρχίσει μια νέα και πιο σταθερή περίοδο της ζωής της.

Εξ’ άλλου έχει εκδόσει και διεθνές ένταλμα σύλληψης της κύπριας βουλευτού Θεοχάρους για παράνομη είσοδο στο Αζερμπαϊτζάν:

Η ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, μίλησε στο SigmaLive λίγα λεπτά μετά το σχετικό αίτημα του Αζερμπαϊτζάν και ανέφερε αρχικά ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο». Τόνισε μάλιστα, ότι «είναι τιμή μου να με έχει στο στόχαστρο ένα δικτατορικό καθεστώς».

Η Κύπρια ευρωβουλευτής χαρακτήρισε εξάλλου ως «γελοία» την υπόθεση αυτή και τόνισε ότι το Αρτσάν είναι ένα φωτεινό παράδειγμα λαού. «Οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ μάχονται με νύχια και με δόντια για την ελευθερία τους», τόνισε η κυρία Θεοχάρους.

«Δούλεψα ως χειρούργος εκεί και είμαι υπερήφανη γιατί οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν το δικαίωμα σε άλλους λαούς να μάχονται για την ελευθερία τους. Δεν με τρομάζουν οι απειλές, από οποιονδήποτε δικτάτορα», υπογράμμισε η ευρωβουλευτής.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/02/23/%ce%b1%ce%b6%ce%b5%cf%81%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%8a%cf%84%ce%b6%ce%ac%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.