ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

μετάφραση

Συντριπτική επίθεση από διάφορες κατευθύνσεις έγινε γνωστό πως ετοιμάζεται από τις δυνάμεις του ÖSO με την στήριξη της Τουρκίας

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τουρκικές μονάδες θα εισέλθουν από το Ακτσάκαλε στο Τελ Αμπιγιάντ της Συρίας και από εκεί θα υπάρξει μια επιχείρηση με προέλαση προς το Μένμπιτς που θα φτάσει ως το Κομπάνι.

H Tουρκία μετά από την Ελ Μπαπ έβαλε στόχο όπως ανακοίνωσε το Μένμπιτς.  Αυτή η κίνηση γίνεται προσπάθεια να εμποδιστεί αρχικά με την ασπίδα ασφαλείας των ΗΠΑ προς το PYD και ακολούθως με την προσπάθεια να παραδοθεί το Μένμπιτς σε Ρωσία κι στο συριακό καθεστώς. Όμως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης ανακοινώνουν ξανά και ξανά την αποφασιστικότητα τους για την απελευθέρωση του Μένμπιτς. Αυτό που όλοι αναρωτιούνται είναι αν αυτή η επιχείρηση μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρξει αντίθεση με Ρωσία ή ΗΠΑ. Σε αυτό το παιχνίδι σκάκι, με ενδιαφέρον αναμένεται η  κίνηση της Τουρκίας. Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας μας, η Τουρκία ετοιμάζει μια κίνηση που θα εκπλήξει όλους. Σχετικά με το Μένμπιτς έχουν γίνει από τις ΤΕΔ πολλά σχέδια, ολοκληρώθηκαν οι ετοιμασίες και αναμένεται η διαταγή από το αρχηγείο.

Αντίθετα όμως από το αναμενόμενο η επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη δεν συνεχίζεται, αλλά αρχίζει νέα επιχείρηση από τα τουρκικά σύνορα. Δυνάμεις του ÖSO με την στήριξη των ΤΕΔ θα περάσουν από το Ακτσάκαλε και θα κατευθυνθούν προς την Τελ Αμπιγιάντ. Όπως και στην Ασπίδα Ευφράτη έτσι και εδώ θα ακολουθηθεί στρατηγική εκκαθάρισης. Θα διασφαλιστεί η εγκατάλειψη της περιοχής εκεί από το PYD. Έτσι θα διασπαστεί ο κουρδικός διάδρομος και θα χωριστούν τα καντόνια.  Στο στόχαστρο της επιχείρησης είναι επίσης το Κομπάνι και η Αφρίν. Αναφέρεται πως η Τουρκία με αυτή την επιχείρηση θα δείξει σε Ρωσία και ΗΠΑ την αποφασιστικότητα της να εκκαθαρίσει τα σύνορα της από τον συριακό κλάδο του ΠΚΚ το PYD.  Από την άλλη οι συναντήσεις δείχνουν πως αυτή η διαδικασία δεν θα συνεχιστεί μόνο στρατιωτικά αλλά και διπλωματικά.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/03/05/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7%cf%83-%ce%ba%ce%b1%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.