Η προσπάθεια καταστολής, ο ανθρωπισμός και οι νίκες της επανάστασης στο Κουρδιστάν

από την Ελευθεριακή Κοινότητα

Μεγάλης κλίμακας τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Lice

Έως και 8.000 τουρκικές δυνάμεις συμμετέχουν στην επιχείρηση που ξεκίνησε από τον τουρκικό στρατό στις αγροτικές περιοχές των 18 χωριών της Lice που έχουν τεθεί υπό απαγόρευση της κυκλοφορίας από χθες.

Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε εχθές  σε 18 χωριά της περιοχή Lice στην επαρχεία του Ντιαρμπακίρ , 8000 στρατιώτες, ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας και χωροφύλακες έχουν αρχίσει μια επιχείρηση στην περιοχή αυτή.

Η ζώνη των επιχειρήσεων βομβαρδίζεται από ελικόπτερα Cobra και Sikorsky  από χθες, εν μέσω μιας εντατικής στρατιωτικής ανάπτυξης και δραστηριότητας. Ένας μεγάλος αριθμός από τεθωρακισμένα οχήματα και αρκετές κατασκευή του εξοπλισμού των Κρατικών Υδραυλικών Έργων (DSI) έχουν επίσης αποσταλεί στην περιοχή λειτουργίας.

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες είναι κομμένες και δεν υπάρχει πρόσβαση στην περιοχή από χθες το πρωί, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επικοινωνία με τους  κατοίκους που ζουν εκεί.

Σε σχετικη δήλωση το Κυβερνείο του Diyarbakır  ανακοίνωσε ότι 7.000 χωροφύλακες, 600 αστυνομικοί ειδικών επιχειρήσεων και 559 φύλακες χωριού συμμετάσχουν στην επιχείρηση εκτός από  17 ελικόπτερα και 84 στρατιωτικά οχήματα.

17000 εκτοπισμένοι από το Ιράκ αναζήτησαν ασφάλεια στην Rojava.

Περισσότεροι από 17.000 πρόσφυγες από το Ιράκ διέσχισαν τα σύνορα στην βορειοανατολική Hasakah  και έλαβan καταφύγιο από την Αυτοδιοικούμενη Rojava , δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα.

“Ιρακινοί πολίτες εκτοπισμένοι από τη συνεχιζόμενη επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης περνάνε τα σύνορα προς την Rojava σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, οι αριθμοί αυξήθηκαν δραματικά κατά τις τελευταίες ημέρες,  ανέφερε το Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ARA.

Τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η πλειοψηφία των ιρακινών προσφύγων βρίσκετε  προστατευμένη στον προσφυγικό καταυλισμό ΑΙ-Hawl  στην Hasakah.

“Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γυναίκες και  παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη επείγουσας βοήθειας,” δήλωσε ο Μπεριβάν Χουσεΐν, μέλος της διοίκησης του καταυλισμού. «Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε παρά τις περιορισμένες δυνατότητες μας.”

“Έχουν ξεφύγει λόγο της συνεχιζόμενης βίας στη Μοσούλη για να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις Ιρακινούς πρόσφυγες με την ελπίδα ότι η Μοσούλη θα απελευθερωθεί από ISIS σύντομα και οι εκτοπισμένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους », συνέχισε.

Η κουρδική ηγεσία της Αυτοδιοίκησης της Rojava επιβεβαίωσε ότι οι τοπικές επιτροπές της στην Hasakah έχουν παράσχει σε χιλιάδες Ιρακινές οικογένειες,  καταφύγιο.

Τον Νοέμβριο, η Βόρεια Συρία – Rojava ζήτησε από τον ΟΗΕ να παρέχει βραχυπρόθεσμη βοήθεια για να βοηθήσει όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από το ισλαμικό κράτος. Στην de facto αυτόνομη περιοχή της επαναστατημένης Rojava οι τοπικές επιτροπές έχουν αναλάβει την ευθύνη  της παροχής συνδρομής στους άμαχους που έφτασαν Hasakah.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις αποκόπτουν την βασική οδό επικοινωνίας της Raqqa με την επαρχεία  Deir ez-Zor 

Σύμφωνα με αναφορές, οι μαχητές των YPG την ηγεσία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων έχουν αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της εθνικής οδού που ενώνει την  Raqqa με την επαρχεία Deir ez-Zor  στη συνέχεια της επιχείρησης  για την απελευθέρωση της Raqqa από την κατοχή του ISIS. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί κομβικό σημείο της προετοιμασίας απελευθέρωσης του αστικού ιστού της  πόλης της Raqqa καθώς στην ουσία ολοκληρώνει την περικύκλωσή  από έδαφος της πόλης καθώς η μοναδική εναπομένουσα διέξοδος παραμένει μόνο προς τα νότια αυτός καθ΄ εαυτός ο ποταμός Ευφράτης.

Από το κέντρο επιχειρήσεων της «Οργή του Ευφράτη» ανακοινώθηκε  χθες ότι η στρατιωτική εκστρατεία συνεχίζεται σε πλήρη ισχύ μετά από μια εβδομάδα αναστολής λόγω καιρικών συνθηκών, λέγοντας ότι,  “Στο πλαίσιο της εκστρατείας μας για την περικύκλωση της  Raqqa, θα θέσουμε  πρώτα το δρόμο που οδηγεί από Raqqa στην Ντέιρ αλ-Ζορ υπό έλεγχο, μετά την οποία θα απελευθερώσουμε τις περιοχές στην ακτή του ποταμού Ευφράτη. Η εκστρατεία θα διεξάγεται σε συντονισμό με τη αεροπορική υποστήριξη του διεθνή συνασπισμού.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/03/07/%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%80%ce%ac%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae%cf%82-%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.