Οι κρατούμενοι/ες του PKK / PAJK σε απεργία πείνας: Η νίκη θα είναι εκείνων που αντιστέκονται

από την ελευθεριακή κοινότητα

Οι Πολιτικοί κρατούμενοι που βρίσκονται σε απεργία πείνας σε διάφορες φυλακές της Τουρκίας για εβδομάδες τώρα, δήλωσαν ότι θα διαδραματίσουν τον ιστορικό τους ρόλο στην τρέχουσα διαδικασία, υποσχόμενοι ότι: «Η νίκη θα είναι εκείνων που αντιστέκονται.»

Σάββατο 25 Μάρτη 2017 13:00 ΝΕΑ DESK – ANF https://www.anfenglish.com/human-rights/pkk-pajk-prisoners-on-hunger-strike-victory-will-be-of-those-resisting

Η Deniz Kaya εκπρόσωπος  των πολιτικών κρατούμενων του PAJK (Απελευθερωτικό Κόμμα Γυναικών του Κουρδιστάν) και PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν)  στις τουρκικές φυλακές εξέδωσε μια δήλωση σχετικά με την απεργία πείνας σε εξέλιξη σε διάφορες φυλακές.

Η δήλωση τόνισε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης του ΑΚΡ έχουν  στόχο να καταδικάσουν τον κουρδικό λαό να ανυπαρξίας  κατά την ανασυγκρότηση της περιοχής,  μέσο της υποστήριξης και θεσμοθέτησης  του φασισμού στην Τουρκία και το Βόρειο Κουρδιστάν.

Η δήλωση είπε όλοι οι τρόποι  καταπίεσης, βίας και  παραβιάσεις  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που στοχεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται επίσης στις φυλακές που μετατρέπονται σε κέντρα βασανιστηρίων και μάρτυρες πρακτικών που προτίθενται να σπάσουν την αντίσταση και τη θέληση των κρατουμένων.

«Ως κρατούμενοι που ανήκουμε στο PKK-PAJK, έχουμε επίγνωση της σημασίας του να πραγματώσουμε  τον ρόλο μας σε αυτή τη διαδικασία με τη συνείδηση ​​της ιστορικής αντίστασης. Βασίζοντας την οικοδόμηση μιας ελεύθερης ζωής με την τιμή μας και την ελεύθερη ύπαρξή μας σε κάθε δευτερόλεπτο της ολοκληρωτικής επαναστατικής αντίστασης ενάντια σε όλες-τις επιθέσεις. Οι άνθρωποι μας που τέθηκαν πίσω από τα κάγκελα θα προχωρήσουν με βαθιά συνείδηση ​​και την εμπειρία του αγώνα τους και θα επιδείξουν την θέληση και τη δύναμη να ματαιώσουν αυτές τις επιθέσεις

Η δήλωση της  Deniz Kaya επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η αλληλεγγύη προς  τους συντρόφους τους που αντιστέκονται στις φυλακές, κυρίως στην φυλακή  Şakran  όπου η ζωή  των κρατουμένων έχει γίνει κόλαση υποβαλλόμενοι σε ελέγχους υπό καθεστώς γύμνιας, υποχρεωτικής  προσοχή κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενων-κλήσεων, βαισμού σε μια ενιαία γραμμή στους διαδρόμους, φορώντας κονκάρδες με τα όνομα τους και τον περιορισμό της επικοινωνίας μεταξύ των κρατουμένων στις  5 πτέρυγες.

Η Kaya κάλεσε τις ΜΚΟ και βουλευτές του CHP που υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να δούν και να εκθέσουν τις πρακτικές στην φυλακή Şakran , σημειώνοντας ότι οι κρατούμενοι  των  PKK-PAJK  θα καταθέσουν ένσταση κατά της διοίκησης των φυλακών και να καταγγείλουν αυτές τις πρακτικές σε διεθνείς οργανισμούς μέσω επιστολών.

Η δήλωση τόνισε ότι:. «Η επ ‘αόριστον, μη αναστρέψιμη απεργία πείνας στο Şakran, Sincan, Αδριανούπολη και Van έχει αφήσει 30 ημέρες πίσω, ενώ μια αόριστη-εναλλακτική απεργία πείνας συνεχίζεται σε όλες τις άλλες φυλακές από τις 15 Μαρτίου Γνωρίζουμε ότι η απομόνωση που επιβάλλονται στον ηγέτη  μας στο Ιμραλί βρίσκεται στο κέντρο όλων αυτών των πρακτικών στις φυλακές. για το λόγο αυτό, η απομόνωση πρέπει να σταματήσει προκειμένου  όλες οι  πολιτικές καταστολής, τα βασανιστήρια και ξη άρνηση να τελειώσουν. Λέγοντας «ΟΧΙ» στην παγίδα θανάτου που το σύστημα υποβάλλει το λαό μας θα είναι η αρχή του τέλους αυτής της κατάστασης.

Καθώς πάνω από 10 χιλιάδες κρατούμενοι στις φυλακές, πιστεύουμε ότι μπορούμε να παίξουμε το ιστορικό μας ρόλο και να δημιουργήσει μεγάλες επιτυχίες με τη συνείδηση ​​ότι είμαστε μια μεγάλη δύναμη αντίστασης και  με αυτό είναι το σκεπτικό, όπου μοιραζόμαστε τη ζωή και το νόημα της με τον ηγέτη μας. Η νίκη σίγουρα θα είναι  της αλήθειας και εκείνων που αντιστέκονται.»

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/03/25/%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-pkk-pajk-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%b5%ce%af/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.