μια από τις επιδράσεις του νέου ψυχρού πολέμου στο κυπριακό ζήτημα

Ο νέος ψυχρός πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ πέρασε στο λόγο του “καλού” (όπως τον ονόμαζαν και συνεχίζουν οι ε/κ ανανιστές της διζωνικής νομενκλατούρας) Ακκιντζί. με αφορμή ένα φεστιβάλ για το παιδί στα κατεχόμενα. Αφού υποστήριξε την πάγια θέση της τουρκικής πολιτικής για τη διχοτόμηση και τον εθνοφυλετικό διαχωρισμο του νησιού, ο τοποτηρητής της Άγκυρας εκδήλωσε την έχθρα του προς τον σερβικό και ρωσικό παράγοντα. Ο λόγος δεν είναι άλλος παρά η εκδήλωση της ένταξής του με την πλευρά των δυτικών δυνάμεων εν όψει επικείμενης διάλυσης των Βαλκανίων (με όχημα τον φιλοτουρκικό αλβανισμό, από όπου θα οφεληθεί τα μέγιστα η μητέρα-πατρίδα Τουρκία.


 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι, αν δεν υπάρξει τώρα συμφωνία για ομοσπονδιακή λύση, στο μέλλον μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική λύση, όπου «δύο ίσα κράτη θα ζουν δίπλα-δίπλα».

Ο Μ. Ακιντζί είπε ότι στόχος των διαπραγματεύσεων είναι η δημιουργία μιας ομοσπονδιακής δομής στη βάση της πολιτικής ισότητας. Οι Τουρκοκύπριοι, είπε, δεν μπορούν να απομονωθούν από τον κόσμο.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, αναφερόμενος και στο φεστιβάλ παιδιού που γίνεται στα κατεχόμενα, είπε ότι τελικά οι ξένες αντιπροσωπείες θα είναι πέντε αντί επτά, γιατί αυτές της Ρωσίας και της Σερβίας εμποδίστηκαν, λόγω της -κατά την έκφρασή του- «αδιάλλακτης στάσης της ελληνοκυπριακής διοίκησης»

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/04/22/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%85-%cf%88%cf%85%cf%87%cf%81%ce%bf%cf%8d/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.