απ’ τον εξελιγμένο κεμαλισμό (ετζεβιτισμό) στον ερντογανισμό

από την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα:

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Τουρκία έφτασε στην σημερινή της δικτατορία χάρη στο CHP… Εάν δεν υπήρχε το CHP ο Ερντογάν δεν θα κατάφερνε αυτά… Άλλωστε το CHP ήταν που έσπρωξε τον κόσμο στην αγκαλιά του AKP. Η γερασμένη εθνικιστική πολιτική του CHP, του στέρησε τον λαό.

Δύο αλλεπάλληλα φασιστικά πραξικοπήματα…

Και παρόλα αυτά ήταν το μόνο κόμμα που δεν τήρησε μια περήφανη στάση κατά του στρατού…

Η Τουρκία πραγματικά είναι πολύ άτυχη που έχει μια τέτοια αντιπολίτευση…

Εάν αυτοδιαλυθεί το CHP, ο Ερντογάν δεν θα βρει άλλο τέτοιο στήριγμα…

Δείτε τι κάνει τώρα το CHP τυφλωμένο από το μίσος του για τους Κούρδους. Ο Ερντογάν βομβαρδίζει σε Συρία και Ιράκ τους αντάρτες του YPG που πoλεμάνε την ISIS και το CHP τον στηρίζει!

Σκεφτείτε…

Το CHP στηρίζει τον Ερντογάν ο οποίος ετοιμαζόμενος για κατακτήσεις, ετοιμάζεται να πηδήξει σε νέες φωτιές και δηλώνει ¨Μια βραδιά θα έρθουμε ξαφνικά¨.

Ο κόσμος μετανιώνει ακόμη και για το ΟΧΙ που είπε στo δημοψήφισμα με ένα τέτοιο CHP…

Kαι μόνο αυτό να ήταν… Ο λογαριασμός του CHP είναι βαρύς… Χάρη στην στήριξη τους ο Ερντογάν κατήργησε την ασυλία των βουλευτών του HDP και έριξε στην φυλακή τον Σελαχαττίν Ντεμιρτάς και τους συντρόφους του.  Ο Κιλιτσντάρογλου… Ο Ντεμιρτάς μέσα… Μα τι Τουρκία είναι αυτή ;

…………..

Το κόμμα αυτό είπε ΟΧΙ στην αναφορά που συνέταξαν οι παρατηρητές του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τις νοθείες που έγιναν στο δημοψήφισμα ! Μπράβο… Ωραία αντιπολίτευση…

Το CHP δεν είναι καθόλου αγαπητός στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Διότι η κυπριακή του πολιτική είναι μια απόλυτη αποτυχία… Μια απόλυτη νοοτροπία κατάκτησης… Μια λογική ¨Τα πήραμε με αίμα, δεν τα δίνουμε στο τραπέζι¨… Όποτε εμφανίζεται εδώ μια μυρωδιά λύσης, αμέσως αρχίζουν τις κραυγές του τύπου ¨Πουλάνε την Κύπρο¨… Δεν επιθυμούν καθόλου την λύση… Σε αυτό το θέμα είναι χειρότεροι από το ΑΚΡ !

Προφανώς θα θυμάστε πως όταν ήρθε ο Κιλισντάρογλου στην Κύπρο είχε προτείνει να ανοίξει η κλειστή πόλη το Βαρώσι και να γίνουν εκεί  φοιτητικές εστίες.

…………….

http://www.afrikagazetesi.net/Afrika-Arsiv/May%c4%b1s%202017/2%20MAYIS%202017.pdf

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/05/05/%ce%b1%cf%80-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-%ce%b5%cf%84%ce%b6%ce%b5%ce%b2%ce%b9%cf%84%ce%b9/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.