νέα από το Κουρδικό μέτωπο

από την ελευθεριακή κοινότητα

Oι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας κατέστρεψαν τις γραμμές άμυνας των τρομοκρατών takfiri (ΙΣΙΣ) στην επαρχία της Raqqa.

Οι κουρδικές δυνάμεις κατάφεραν βαριές απώλειες στους ισλαμιστές μαχητές στην επαρχία Raqqa, σκοτώνοντας δεκάδες μαχητές και τραυματίζοντας πολλούς άλλους κατά την διάρκεια σκληρών  συγκρούσεων.

Raqqa

Οι Συριακές  Δημοκρατικώές Δυνάμεις (SDF) συνέχισαν τη επιχείρηση τους κατά του ISIL και τους εκδίωξαν από περισσότερα χωριά και περιοχές κοντά στην πόλη Raqqa.

Οι μαχητές των SDF ενεπλάακησαν σε άγριες συγκρούσεις με τους άνδρες του ISIL και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο πάνω από στα χωριά της αΙ-Rafeqeh και al-Ansar Βόρεια της Raqqa.

Οι κουρδικές δυνάμεις προωθήθηκαν περαιτέρω την προηγμένη ημέρα και κατέλαβαν το χωριό της Khirbet Khan, ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του ΙΣΙΣ και την εταιρεία νηματοποίηση του βαμβακιού στην ίδια περιοχή,  αναπτύσσοντας τις  δυνάμεις τους μόλις 4 χλμ από την πόλη της Raqqa.

Πάνω από 25 μέλη του ISIL σκοτώθηκαν και ένας μεγάλος όγκος των όπλων και πυρομαχικών κατασχέθηκαν από τις SDF στις συγκρούσεις.

15 χιλιάδες πολίτες διασώθηκαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης της Raqqa σε τρεις ημέρες

Η επιχείρηση Οργή  Ευφράτη των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) για την απελευθέρωση της πόλης της Raqqa βρίσκεται στην 4η ημέρα της 4ης φάσης της.

Χιλιάδες πολίτες σε οικισμούς βόρεια της Raqqa σπεύδουν στις περιοχές που καθαριστεί από τις δυνάμεις των SDF κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Τουλάχιστον 15 χιλιάδες ντόπιοι έχουν διασωθεί από το ISIS και μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Από την έναρξη της 4ης φάσης της εκστρατείας στις 10 Μαΐου, οι δυνάμεις των SDF  έχουν διασωθεί χιλιάδες κάτοικους από την πόλη Raqqa και τα χωριά της Esediyê, Rehbet Aslah, Hettîn, Qahtaniyê, Rabya, Ya’rub, Ednaniyê, Xatuniyê, El-Yamama, Mişêrfa Miftah, Ελ Ρασίντ, EBU Kubra, Τηλ El-Beyaa, Cezra, Mezraa El-Ensar και Rafqa.

Οι διασωθέντες πολίτες εγκαταστάθηκαν στο στρατόπεδο της  Ayn ISA  μετά από έλεγχο των ταυτοτήτων τους.

100 χιλιάδες πολίτες από την πόλη Raqqa και τις γύρω περιοχές έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των SDF. Καμία διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση δεν έχει έως τώρα προσφέρει υποστήριξη για αυτούς τους πρόσφυγες ακόμη, ενω ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων εσωτερικά  που λαμβάνουν  καταφύγιο από τις SDF μεγαλώνει κάθε μέρα.

Τουρκικό κράτος συνεχίζει να χτίζει τείχη γύρω του

Το τουρκικό κράτος έχει αρχίσει την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα της Rojhilat μετά από αυτόν στα σύνορα του Δυτικού Κουρδιστάν-Βόρειας Συρία.

Το τουρκικό κράτος χτίζει τείχη γύρω από τον εαυτό του λόγω της Kουρδοφοβίας του, και η τελευταία δόση είναι το τείχος στα σύνορα του Rojhilat (Ανατολικού Κουρδιστάν), μετά από το 700 χιλιομέτρων τείχος στα σύνορα του Δυτικού Κουρδιστάν-Βόρειας Συρίας. Το τουρκικό κράτος έχει ως στόχο να από κουρδοποιήσει το Βόρειο Κουρδιστάν υλοποιώντας  σχέδια παρόμοια με την εποικιστική πολιτική στην οθωμανική εποχή και το Ανατολικό σχέδιο μεταρρύθμισης της Δημοκρατίας, ενώ συνεχίζει να χτίσει τείχη για να διακόψει τη σύνδεση των Κούρδων στα άλλα τμήματα του Κουρδιστάν.

Χτίζει ένα τείχος στα σύνορα της ROJHILAT

Το τουρκικό κράτος έχει θέσει να χτίσει ένα άλλο τείχος στα σύνορα της Rojhilat μετά από αυτό που έχτισαν  στα σύνορα του Δυτικού Κουρδιστάν-Βόρειας Συρίας. Το έργο κατασκευής τοίχων ξεκίνησε από το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  που σχεδιάζει να χτίσει ένα 140 χιλιομέτρων τείχος στα σύνορα της περιοχής Iğdır  στην πρώτη φάση.  Η Toki (Διοίκηση Οικιστικής ανάπτυξης της Τουρκίας) έχει ανοίξει μια δημόσια προσφορά για το έργο, το οποίο θα χτίσει ένα τείχος από 3 m ύψους και 2 m πλάτους τσιμεντόλιθους παρόμοιο με εκείνο στα σύνορα στο Δυτικό Κουρδιστάν.

το «Σινικό Τείχος της Τουρκίας»

Το τουρκικό κράτος άρχισε να χτίζει τείχη γύρω από το ίδιο μετά την επανάσταση στο Δυτικό Κουρδιστάν και εντατικοποιεί  τις προσπάθειες για την οικοδόμηση ενός τοίχου και αγκαθωτό σύρμα περίπου 700 χιλιομέτρων στα σύνορα Δυτικό Κουρδιστάν-Βόρεια Συρία από το 2014. Το τείχος αρχίζει στο Χατάι και συνεχίζει ως το Derik, και κατασκευάστηκε σε 14 διαφορετικές τοποθεσίες. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο τείχος στον κόσμο μετά το Σινικό Τείχος της Κίνας (8.850 χιλιόμετρα) και στα συνοριακό τοίχο ΗΠΑ-Μεξικού (3500 km) τα. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης καλεί τον τοίχο «Το Σινικό Τείχος των Τούρκων»

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/05/15/%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bc%ce%ad%cf%84%cf%89%cf%80%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.