υπηρέτες δυο αφεντάδων

Αυτοί που εξαφανίζουν εκ των έσω την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας τολμούν και μιλούν στο όνομά της. ΚΕΑΔ, MEGA, ταρτούφοι στο όνομα της εθνικής ιδέας και της πολιτικής κάλυψης της μειονότητας, εργολάβοι που αντιστρατεύονται στα δυο κόμματα που κανοναρχούν την πολιτική ζωή της Αλβανίας. Τόσο το παλιό ΚΕΑΔ, πολιτικό σκέλος της ιστορικής οργάνωσης “Ομόνοια” δεν ήταν παρά μπαλαντέρ στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, θέση που διεκδικεί το MEGA με την κάλυψη του Ράμα. Υπουργεία, υφυπουργεία, προεδρίες της Βουλής κι άλλες συμμετοχές του ΚΕΑΔ κοσμούν τη μεταπολιτευτική περίοδο της Αλβανίας δίχως να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της μειονότητας ενώ αναπαράγεται η εθνική γραφειοκρατία. Και με τα δυο κόμματα συνεργαζόμενο το ΚΕΑΔ εναλλάξ. Σήμερα με τους σοσιαλιστές αύριο με το δημοκρατικό. Η διάσπαση που προκάλεσε το MEGA στην πολιτική εκπροσώπηση της μειονότητας δεν ήταν παρά ένα επεισόδιο που αφορά την εκχώρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των μειονοτικών ελλήνων της Αλβανίας σε ανθρώπους που αγαπούν τις καρέκλες. Αυτό είναι το ζήτημα τόσο για αυτούς που θα προβληματιστούν σε ποιο σχηματισμό θα δώσουν την ψήφο τους. Τόσο για αυτούς που ψηφίζουν έλληνες από άλλους κομματικούς μηχανισμούς όσο και για αυτούς που ψηφίζουν μειονοτικά κόμματα. Εκεί είναι το ζήτημα: ότι τους ανέχεται και δεν οργανώνεται, η ίδια η μειονότητα. 

Εδώ ο Φρέντι Μπελέρης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η συνεργασία του ΚΕΑΔ με το κόμμα του Μπερίσα είναι μονόδρομος… όπως και η έμμεση συνεργασία του με το άλλο τσάμικο κόμμα, του Ταχίρι… που επίσης συνεργάζεται με το κόμμα του Μπερίσα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/05/30/%cf%85%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%ad%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b4%cf%85%ce%bf-%ce%b1%cf%86%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%b4%cf%89%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.